Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV Ce orașe din România ar fi atacat SUA în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR

nucleara

Arhiva Nationala de Securitate din SUA a publicat in premiera, in ajun de Craciun, un document terifiant: lista tintelor armatei americane in caz de razboi nuclear.

Lista a fost realizata in 1956 si inclusa intr-un document destinat comandantilor aviatiei americane, datand din 1959, in plin Razboi Rece cu URSS. Documentelor cuprinde in jur de 1100 de baze aeriene din blocul sovietic, prioritare fiind doua aerodromuri din Belarus, unde se aflau in acea perioada bombardierele cu raza medie de actiune, principala amenintare la adresa statelor din Europa de Vest.

Citește și: BOMBĂ Un fost ministru a fost ELIBERAT din pușcărie de Crăciun! Motivul: E un model

Pe lista apar insa si peste 1.200 de localitati si puncte strategice din tarile comuniste, in primul rand Moscova si Leningrad, dar si din alte tari comuniste, din Germania de Est pana in China. Din tara noastra apare Alba Iulia, Moinesti, Pascani, Sfantul Gheorghe, Ciceu si Vulcan – dar trebuie precizat ca lista nu este prezentata complet, ci doar fragmentar, ceea ce inseamna ca probabil in forma sa integrala cuprindea toate orasele importante din Romania.

Citește și: Dezvăluiri FĂRĂ PRECEDENT: Serviciile secrete știau cu exactitate data la care cade Ponta

In document se precizeaza si ca tintele din Estul Europei ar trebui atacate cu bombe de putere mai mica, pentru a face o diferentiere clara fata de URSS. Toate aceste tinte ar fi urmat sa fie atacate atat cu bombe cu uraniu, plutoniu sau hidrogen lansate din avion, cat si cu rachete balistice intercontinentale in cazul unui razboi nuclear. Este prima data cand un document de acest tip este desecretizat.

Citeste si: Udrea, la politie imbracata in craciunita. Cadou neasteptat primit de la mama sa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.