Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de armamente din Germania către state din afara şi UE şi a NATO, în creştere puternică

merkel

Exporturile germane de armament către state din afara Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice au crescut substanţial în 2017, scrie presa germană de marţi, preluată de Xinhua. Potrivit răspunsului oficial al Ministerului Economiei la o interpelare parlamentară a partidului Die Linke (stânga radicală), Germania a aprobat în trimestrul al treilea din 2017 exporturi de armamente în valoare de 1,27 miliarde de euro.

Majoritatea acestor arme au ca destinaţie ţări care nu sunt membre nici ale UE, nici ale NATO şi nu sunt nici state descrise în legislaţia germană ca 'echivalente NATO', cum este cazul Elveţiei, Japoniei, Noii Zeelande şi Australiei. Cel mai mare beneficiar al exporturilor germane de armament a fost în acest an Egiptul (298 milioane de euro), urmat de Arabia Saudită (148 milioane de euro) şi Israel (84 milioane de euro).

Răspunsul Ministerului Economiei nu oferă informaţii despre tipurile de armamente exportate. Publicarea acestor date a declanşat însă o dezbatere aprinsă în Germania, mai ales cu privire la legitimitatea vânzărilor de arme către Arabia Saudită, conform Agerpres.

Stefan Liebich, membru al partidului Die Linke, a criticat 'aprobările în creştere masivă' pentru exporturi către Arabia Saudită şi Egipt, o opinie similară exprimând şi Agnieszka Brugger (Verzii) în cotidianul Sueddeutsche Zeitung. Brugger a promis că partidul său se va lupta pentru crearea unui cadru legal 'constrângător' pentru exporturile germane de armamente. Verzii au cerut în mod repetat un regim mai strict al exporturilor de armamente în cadrul negocierilor actuale de constituire a celui de-al patrulea guvern Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.