Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de grâu ale UE în sezonul 2020/21 au scăzut cu 17%, iar cele de porumb s-au redus la jumătate

Fabricat in Romania
grau criza alimentara

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene şi Marii Britanii în sezonul 2020/21, care a început la 1 iulie, au ajuns la 12,076 milioane tone până la data de 20 decembrie, arată datele publicate luni de Comisia Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Este vorba de e o cantitate cu 17% mai mică decât cea de 14,5 milioane tone de grâu exportată în aceiaşi perioadă a anului trecut.

În rândul statelor membre cei mai mari exportatori de grâu moale, de la începutul sezonului actual şi până în prezent, au fost: Franţa (3,07 milioane tone), Lituania (1,9 milioane tone), Letonia (1,7 milioane tone), Polonia (1,38 milioane tone), Germania (1,35 milioane tone) şi România (1,22 milioane tone).

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

De asemenea, datele Comisiei Europene mai arată că exporturile de orz ale UE şi Marii Britanii în perioada 1 iulie-20 decembrie 2020 au fost de 3,58 milioane tone, în scădere cu 8% în ritm anual, în timp ce exporturile de porumb s-au redus la jumătate, minus 56%, până la 938.467 de tone.

În perioada menţionată, România a fost cel mai mare exportator de porumb din UE, cu 588.931 de tone, şi al doilea exportator de orz, cu 728.144 de tone, fiind depăşită doar de Franţa, care a exportat 1,3 milioane tone de orz în perioada 1 iulie - 20 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.