Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile Indiei de pietre preţioase şi bijuterii au scăzut în iulie cu 38%, faţă de perioada similară din 2019

india

Exporturile Indiei de pietre preţioase şi bijuterii au scăzut în iulie cu 38%, faţă de perioada similară din 2019, la 1,36 miliarde de dolari, pe fondul măsurilor de izolare introduse pe plan global pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat joi Consiliul de promovare a exporturilor de pietre preţioase şi bijuterii (GJEPC), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Industria a fost afectată de două ori, în urma declinului semnificativ al comenzilor de export şi al lipsei forţei de muncă, ca efect al pandemiei.

Exporturile de diamante şlefuite şi polizate au scăzut în iulie cu 39%, faţă de perioada similară din 2019, la 918,4 milioane de dolari, în timp ce în perioada aprilie-iulie 2020, aceste exporturile au înregistrat un declin de 46,5%, la 2,7 miliarde de dolari, a informat GJEPC.

Citește și: 'Jo napot kivanok, PNL! Facem pariu?' - Pronosticul lui Victor Ponta pentru moțiunea de cenzură

Mii de muncitori care se ocupau de polizarea diamantelor s-au întors la casele lor după ce Guvernul indian a impus măsuri de izolare pe plan naţional, la finalul lunii martie, şi mulţi dintre ei încă nu s-au reîntors, a explicat Colin Shah, preşedintele GJEPC. Acesta a adăugat: "Astăzi, există suficient de lucru, dar nu avem suficientă forţă de muncă".

În urma scăderii exporturilor de diamante şlefuite şi polizate, au fost reduse şi importurile de diamante brute, care în perioada aprilie-iulie 2020 au scăzut cu 82%, la 712,6 milioane de dolari, a precizat Consiliul de promovare a exporturilor de pietre preţioase şi bijuterii.

Pe plan global, cererea de diamante a scăzut semnificativ în timpul pandemiei, iar preţurile s-au redus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.