Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile robuste și lucrările de construcţii au ajutat Germania să evite o contracţie economică la finalul anului 2020

Vyapar
export

Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere foarte slabă de 0,1% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent, dar a evitat contracţia în pofida faptului că cel de-al doilea val al pandemiei a frânat consumul în cea mai puternică economie europeană, arată datele oficiale publicate vineri, transmite Reuters.

După o creştere de 8,5% în trimestrul al treilea, "relansarea a fost frânată de restricţiile legate de cel de-al doilea val de coronavirus de la finalul anului", a apreciat Oficiul federal de statistică (Destatis). Exporturile robuste şi lucrările de construcţii au sprijinit economia germană, în timp ce intrarea într-o nouă carantină a afectat consumul privat, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Cifra anunţată de Destatis este uşor peste estimările analiştilor, care se aşteptau ca prima economie europeană să stagneze la finalul anului.

În ritm anual, PIB-ul Germaniei a înregistrat o contracţie de 2,9% în ultimul trimestru, astfel că pe ansamblul anului trecut economia germană a înregistrat o contracţie de 5%, mai mică decât se prognoza. În perioada postbelică, doar în 2009, în timpul crizei financiare globale, Germania a înregistrat o contracţie economică mai mare, de 5,7%.

Miercuri, Guvernul german şi-a revizuit semnificativ estimările de creştere pentru acest an, până la 3%, de la 4,4% cât estima în toamna anului trecut, ca urmare a celei de-a doua carantine. Cu ocazia prezentării noilor prognoze revizuite, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a spus că se aşteaptă ca relansarea să continue până în 2022 astfel încât economia germană să revină la nivelul de dinaintea crizei, în a doua jumătate a anului următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.