Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziția 'Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea' va fi vernisată la Muzeul Țăranului, de joi

trecator.ro
MTR

Expoziția "Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea", semnată de acad. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian, va fi vernisată la Muzeul Țăranului Român din București joi, la ora 18.00, și va rămâne deschisă publicului până pe 3 noiembrie, potrivit instituției muzeale, potrivit Mediafax.

Expoziţia, care pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european, a fost itinerată, din 2017, în Europa, în orașe precum Bruxelles (Belgia), Barcelona (Spania), Stockholm (Suedia), Londra (Marea Britanie), dar și în România, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București, la Castelul Pelișor - Muzeul Național Peleș și la Palatul Regal - Muzeul Naţional de Artă.

Expoziția "Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea", semnată de acad. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian, are un conținut complex și de maxim interes pentru publicul larg și cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est-europeană cu cele mai multe monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică. Expoziţia valorifică nivelul extraordinar al creativităţii arhitecților români din perioada interbelică și demonstrează că vasta producție de opere arhitecturale din București a avut un rol important, cu efecte vizibile în devenirea modernității românești.

Citește și: Celine Dion va susține concertul din București pe Arena Națională

În perioada de desfășurare a expoziției, sunt incluse și o serie de conferințe si workshop-uri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual alături de partenerii săi. În cazul acestor activități interactive, se abordează teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură, literatură, teatru, dans și audiovizual menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public numeros de creațiile marilor arhitecți români de patrimoniu.

Clădirile interbelice au nevoie de intervenţii urgente de consolidare, restaurare şi punere în valoare. Procesul de degradare și distrugere, demolarea sau neîngrijirea multor clădiri de patrimoniu din București, care conferă identitatea arhitecturii moderne autohtone, poate fi oprit prin mai multe instrumente; cunoașterea este unul dintre ele, spun organizatorii expoziției, care se dorește a fi un instrument convingător spre o îmbogățire a cunoştinţelor cetăţenilor din Bucureşti.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.