Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia dedicată faraonului Tutankhamon va asigura doar o parte 'derizorie' din bugetul Marelui Muzeu Egiptean

Resursele financiare pe care Egiptul speră să le obţină din expoziţia dedicată faraonului Tutankhamon, ce va fi organizată în zece oraşe ale lumii, vor reprezenta o sumă "derizorie" în raport cu bugetul necesar pentru a finanţa Marele Muzeu Egiptean din Giza, a declarat joi Khaled El Anany, noul ministru pentru Antichităţi egiptene, informează AFP, https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Expoziţia "Tutankhamon, Comoara Faraonului" a fost vernisată într-un cadru restrâns joi la Paris, în timp ce 150.000 de bilete au fost deja vândute pe internet înainte de deschiderea oficială a evenimentului, programată pentru sâmbătă.

Transferul progresiv al colecţiilor găzduite de muzeul din piaţa Tahrir din Cairo spre viitorul muzeu din Giza, un imens proiect-far al Guvernului egiptean, a permis prezentarea excepţională în 10 oraşe ale lumii, până în 2024, a unui lot de 150 de artefacte descoperite în mormântul faraonului Tutankhamon.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Beneficiul financiar adus de această expoziţie, a declarat ministrul egiptean într-un interviu acordat pentru AFP, "este derizoriu în raport cu ceea ce noi plătim pentru acest mare muzeu". "Suma la care ne aşteptăm de la această expoziţie reprezintă suma pe care noi o cheltuim pentru acest muzeu în fiecare lună", a adăugat el.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Ministrul a estimat la 1 miliard de dolari costurile generate de şantierul din Giza. El a făcut această dezvăluire răspunzând unor întrebări despre beneficiile financiare generate de această expoziţie itinerantă.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Prima etapă a expoziţiei, organizată la Los Angeles, a adunat 70.000 de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.