Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Harry Potter', inaugurată recent la Viena, va sosi la Paris în primăvară

harry potter

Expoziţia ''Harry Potter'', inaugurată recent la Viena, include costume originale, elemente de recuzită şi decor care le oferă vizitatorilor şansa de a pătrunde în universul magic al celebrului ucenic vrăjitor şi de a-şi imagina că se află la Hogwarts sau că-şi prepară o poţiune virtuală, informează AFP.

După ce a atras ''peste o jumătate de milion de fani'' în perioada februarie-septembrie 2022 în oraşul american Philadelphia, această nou produs derivat al francizei de succes a fost inaugurat în capitala Austriei, unde va rămâne deschisă până pe 19 martie, informează Agerpres.

Va fi apoi instalată în centrul expoziţional Porte de Versailles de la Paris, a anunţat luni compania americană Warner Bros într-un comunicat.

La Viena, aleasă pentru poziţia sa culturală ''în inima Europei'', peste 150.000 de persoane şi-au rezervat bilete înainte de inaugurarea de vineri, în ciuda preţului ridicat (care porneşte de la 30 de euro bucata).

''Este o modalitate excelentă de a deservi regiunea în ansamblu'', a explicat Tom Zaller, CEO al companiei Imagine Exhibitions, care a participat la instalarea acestei expoziţii interactive ce ocupă o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi în centrul METAStadt, situat la marginea oraşului.

Minja Radovic, o vizitatoare, a venit special din Serbia. ''Sunt atât de multe lucruri de văzut'', a spus studenta în vârstă de 28 de ani, bucurându-se că a colectat ''numeroase puncte pentru Ravenclaw''.

Vizitatorii, echipaţi cu brăţări speciale, sunt invitaţi să-şi aleagă casa preferată, dar şi bagheta şi ''Patronus''-ul - o vrajă protectoare - preferate.

Expoziţia are în prim-plan personajele seriei de filme ''Harry Potter'' şi ale seriei derivate, ''Fantastic Beasts''.

Sunt expuse de asemenea ''sute'' de accesorii şi ţinute utilizate pe platourile de filmare, sunt recreate decoruri precum sala de mese de la Hogwarts, cu lumânări plutind prin aer, sau celebrul ''dulap de sub scări'', unde Harry Potter şi-a petrecut copilăria.

După Viena şi Paris, este preconizat un turneu mondial ''în America Latină, Asia şi în alte oraşe europene şi nord-americane'', potrivit comunicatului.

Lansată în 1997, seria de şapte volume scrise de romanciera britanică J. K. Rowling povesteşte confruntarea dintre tânărul vrăjitor Harry Potter şi Lord Voldemort, un vrăjitor malefic aflat în căutarea nemuririi.

Vânzarea cărţilor a generat sute de milioane de dolari, iar cele opt filme au obţinută miliarde de dolari din vânzarea de bilete.

Un joc video din universul ''Harry Potter'' - ''Hogwarts Legacy'' - este preconizat totodată a fi lansat în februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.