Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia Internaţională de Echipamente şi Servicii de Apărare 'Hemus 2022' se va deschide la Plovdiv

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Peste 100 de companii din 21 de ţări vor participa la cea de-a XV-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Echipamente şi Servicii de Apărare "HEMUS 2022 - Apărare, Antiterorism şi Securitate", care va avea loc în perioada 1 - 4 iunie 2022 la Târgul Internaţional din Plovdiv.

"Expoziţia se bucură de o popularitate mai mare în comparaţie cu ediţiile anterioare", a declarat într-un interviu acordat BTA Nikolai Nikolov, preşedintele Fundaţiei HEMUS-95, organizatoarea evenimentului. Forumul se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Apărării şi ale Ministerului Economiei şi Industriei, potrivit Agerpres.ro.

Companii din Austria, Australia, Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Grecia, Israel, India, Spania, Italia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, SUA, Serbia, Turcia, Finlanda, Franţa, Republica Cehă şi Pakistan vor participa la târg în calitate de expozanţi, subexpozanţi sau promotori.

"Este foarte important pentru noi că ne extindem spre Asia, Europa şi regiunea Balcanilor. Avem noi participanţi din India, Pakistan, Norvegia, Grecia, România şi Serbia", a declarat amiralul Nikolov. Zona de expoziţie interioară se va întinde pe 10.700 de metri pătraţi, iar cea exterioară acoperă peste 20.000 de metri pătraţi.

Potrivit acestuia, delegaţii oficiale din 12 ţări şi-au confirmat deja participarea, precum şi două agenţii NATO şi Agenţia Europeană de Apărare. Şase dintre delegaţii sunt conduse de miniştri ai apărării, iar una de un ministru adjunct.

Semnele pentru viitorul Hemus 2022 sunt pozitive, potrivit amiralului. "Avem o creştere reală în toţi parametrii în comparaţie cu 2020 - ţări şi companii participante, precum şi companii noi, spaţii expoziţionale închiriate, unităţi de cercetare şi universităţi participante, gama şi numărul extins de evenimente secundare şi multe altele", a spus el.

Ca răspuns la o întrebare privind impactul preţurilor la energie şi al creşterii inflaţiei asupra companiilor din sectorul apărării, amiralul Nikolov a explicat: "Fără îndoială, criza economică afectează toate industriile, inclusiv apărarea. Pe de altă parte, toate industriile din economia globală de astăzi sunt interconectate în aşa măsură încât este dificil de evaluat care dintre ele sunt cele mai vulnerabile.

Evident, cele mai vulnerabile sunt întreprinderile mici şi mijlocii. Participarea marilor companii de renume mondial în industria de apărare este în creştere ca număr şi dimensiune. Exemple în acest sens sunt expozanţii noştri din Germania, Israel, Statele Unite, Franţa, Spania şi Norvegia. În schimb, participarea întreprinderilor mici şi mijlocii bulgare şi străine este în scădere", a declarat amiralul Nikolov.

Amiralul Nikolov a prezentat evenimentele secundare din cadrul Hemus 2022:

Cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice internaţionale din acest an se intitulează: "Cercetare, tehnologie şi inovare - o bază pentru crearea de noi capacităţi de apărare". Evenimentul va avea loc în perioada 2-3 iunie la Târgul Internaţional - Plovdiv.

Un nou eveniment este Simpozionul de cercetare şi inovare pentru securitatea şi apărarea europeană (RISE-SD), care va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie.

Un alt eveniment secundar nou este competiţia Hackathon (DefInSpace) Bulgaria-2022, în perioada 3-4 iunie 2022, organizată cu sprijinul Biroului de transfer tehnologic "RISK-SPACE-TRANSFER", Academia Bulgară de Ştiinţe, sub patronajul Ambasadei Franţei în Bulgaria şi cu sprijinul Ministerului Apărării.

Pe 3 iunie sunt planificate trageri demonstrative la Poligonul central de testare tehnică a artileriei de lângă Zmeiovo, iar în acest an acestea suscită un mare interes. Opt companii au depus deja cereri de participare, dintre care una este străină - din Republica Cehă.

Forumul industrial este programat pentru data de 1 iunie şi are ca temă "Priorităţile actuale pentru dezvoltarea capacităţilor de apărare şi a inovaţiilor în domeniul apărării". Implementarea unei cooperări tehnico-militare consolidate în cadrul UE şi NATO".

Amiralul Nikolov a evidenţiat ca obiectiv principal al forumului prezentarea priorităţilor în domeniul dezvoltării capacităţilor de apărare, a capacităţilor industriale şi tehnologice de apărare şi a inovaţiilor în domeniul apărării.

În al doilea rând, organizatorii doresc să creeze un mecanism naţional de coordonare, un model şi o procedură pentru participarea şi susţinerea industriei, a instituţiilor de cercetare şi a statului în proiecte din cadrul Fondului European de Apărare, al Agenţiei Europene de Apărare şi al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.