Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia mondială Expo 2020 Dubai - PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite va crește cu până la 1,5%

captura Twitter
rama dubai

Expoziţia mondială Expo 2020 Dubai va avea impact asupra economiei Emiratelor Arabe Unite pentru anul viitor, scrie publicaţia Arabian Business, iar evenimentul va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al EAU, în timp ce creşterea economică este preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020 potrivit news.ro

ICAEW, organismul de contabilitate şi finanţe, anunţă că Expo va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite în 2020.

Perspectivele pentru economia Emiratelor Arabe Unite rămân promiţătoare, cu o creştere economică preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020, potrivit noilor evaluări.

Reprezentanţii ICAEW spun că Expo 2020 Dubai se aşteaptă să stimuleze creşterea PIB-ului Emiratelor Unite, exceptând sectorul petrolier, la aproximativ 2,8%.

Expo 2020 Dubai ar putea atrage 25 de milioane de vizitatori.

Raportul a adăugat că autorităţile au intervenit pentru a sprijini activităţile non-petroliere ale statului. Atât Abu Dhabi, cât şi Dubai pun în aplicare pachete fiscale, în timp ce rata dobânzii recent redusă de Rezerva Federală a SUA, pe care Banca Centrală a Emiratelor Unite a urmat-o, dat fiind cota dolarului, ar trebui să sprijine creşterea creditării din sectorul privat.

Cu toate acestea, aceste măsuri vor avea încă un impact semnificativ asupra activităţii non-petroliere a Emiratelor Unite, menţionează ICAEW.

Conform ICAEW, expansiunea activităţii non-petroliere începe încet să genereze crearea de locuri de muncă, deşi într-un ritm modest. Ocuparea forţei de muncă în sectorul privat a crescut cu 1% anual în trimestrul 2, în creştere faţă de la doar 0,1% în primul trimestru.

În timp ce numărul total de locuri de muncă a crescut în unele sectoare, inclusiv în turism şi imobiliare, a scăzut în altele, între care construcţii, servicii şi producţie.

Cu toate acestea, deşi au avut loc tranzacţii imobiliare, preţurile de vânzare a locuinţelor rezidenţiale continuă să scadă atât în ​​Abu Dhabi, cât şi în Dubai.

Raportul ICAEW a arătat că este puţin probabil ca piaţa să înregistreze o revenire în restul anului 2019 şi în prima jumătate a anului 2020, reflectând o creştere puternică a ofertei şi o cerere continuă redusă.

Însă climatul investiţional rămâne pozitiv odată cu modernizarea infrastructurii.

"2019 a fost un an cu provocări pentru economiile din Orientul Mijlociu, din cauza tensiunilor geopolitice şi a scăderii producţiei de petrol conduse de OPEC. Cu toate acestea, în ciuda preţurilor petrolului mai mici în acest an, suntem încântaţi să vedem semne de prelevare în economia non-petrolieră, susţinută de cheltuielile guvernamentale", spune Michael Armstrong, director regional ICAEW pentru Orientul Mijlociu, Africa şi Asia de Sud (MEASA).

El afirmă că, pentru a realiza o economie mai diversificată şi durabilă, guvernele regionale trebuie să rămână proactive în implementarea reformelor fiscale necesare care vizează diversificarea economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.