Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'PERSPECTIVE', reunind lucrări realizate de Mircia Dumitrescu vor putea fi vizitate la Muzeul Naţional de Artă al României

Wikipedia
Muzeul Național de Artă al României

Expoziţia "PERSPECTIVE", reunind lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură şi tapiserie realizate de maestrul Mircia Dumitrescu, va putea fi vizitată, începând de vineri, la parterul Galeriei Naţionale de la Muzeul Naţional de Artă al României.

Potrivit unui comunicat de presă al MNAR transmis miercuri AGERPRES, această expoziţie personală încheie seria lansată în acest an, începând cu cea organizată la Muzeul Naţional Cotroceni intitulată "Spaţiu românesc cu oameni şi sfinţi" (10 iunie - 4 iulie), la Biblioteca Academiei Române, Sala Theodor Pallady, intitulată "Călătoria" (29 iunie - 1 August), la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, intitulată "Dialogul tehnicilor"(9 iulie - 1 August)".

Academicianul Nicolae Breban afirma la vernisajul unei expoziţii a artistului, în anul 2016, că Mircia Dumitrescu "oferă spectacolul unui om care intră în senectute cu o forţă, cu o amploare a unui geniu neaşteptat pentru el şi pentru noi toţi".

"Acest artist are o anumită spaimă de deschidere, de etalare, care e o spaimă de el însuşi, de fapt. Or, în cele din urmă, Mircia Dumitrescu s-a învins pe sine însuşi şi ne prezintă spectacolul splendid al unei mari personalităţi, de care noi, scriitorii, suntem mândri", arăta Nicolae Breban, citat în comunicat.

Expoziţia va putea fi vizitată până la 30 ianuarie 2022.

Născut la 3 iulie 1941, în comuna Căscioarele, judeţul Ilfov, Mircia Dumitrescu, grafician şi sculptor, este recunoscut drept unul dintre cei mai reprezentativi artişti plastici români contemporani.

Prieten al multor scriitori români, manifestând o afinitate specială cu literatura, Mircia Dumitrescu a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria "Literatură" conferit de Preşedinţia României în 2007, după ce, în 2002, primise acceaşi distincţie la categoria "Arte plastice".

În luna aprilie 2013 a fost ales membru corespondent al Academiei Române, în cadrul Secţiei de arte, arhitectură şi audiovizual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.