Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziție cu picturile copiilor de la Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți

Copiii de la Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți au vernisat sâmbătă o expoziție cu picturile lor, o parte dintre ele premiate la un concurs din Italia. La eveniment a fost lansată și o carte de poezie scrisă de o tânără beneficiară a așezământului.

Expoziția „Din suflet de copil” prezintă 148 de acuarele din care 27 au fost premiate de Accademia Arta e Cultura „Michelangelo Angrisani” din Italia. Autorii lor au vârste cuprinse între 11 și 21 de ani.

Lucrările au fost realizate sub coordonarea artistului plastic Vasile Popescu din Mediaș, care lucrează cu copiii de la așezământ din 2013. În unele picturi apare Maica Ecaterina, coordonatoarea așezământului, iar una dintre ele îl reprezintă pe Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, scrie basilica.ro.

Lucrările pot fi văzute și online pe site-ul așezământului, doritorii având posibilitatea să achiziționeze online lucrarea care le place.

Copiii de la Așezământul „Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți” și-au expus acuarelele la Galeria de Artă „Traian Postolache”, iar o studentă ocrotită în cadrul așezământului și-a lansat volumul de debut în poezie. Foto: Așezământul „Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți”

Vernisajul a prilejuit și o lansare de carte: volumul de poezie „Suflet de copil”, debutul în poezie al Andreei Oroșanu, beneficiară a Așezământului Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți și studentă în anul II la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Cartea a fost prezentată de un alt poet local, dr. Adrian Nicolae Popescu. Acesta a întrebat-o pe autoare: „Se va maturiza copilul din tine?” „Da, dar nu prea departe de ceea ce este el cu adevărat”, a răspuns tânăra poetă.

Cartea a apărut la Editura Taida Iași.

Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” colaborează cu DGASPC Suceava pentru a asigura un mediu stabil (11 căsuțe de tip familial) și servicii integrate pentru copii, în vederea reintegrării în familie sau a integrării socio-profesionale și a pregătirii pentru viață independentă.

După absolvirea liceului, copiii rămân la așezământ și sunt sprijiniți până când devin independenți. În prezent, instituția, fondată în 2001 de Arhim. Iustin Dragomir Ioan, Stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, găzduiește aproximativ 130 de copii și tineri.

Donează

Cont: RO04RNCB0241123543990001 (RON) – la BCR Rădăuți

Cont: RO27BTRLRONCRT0367259601 (RON) – la Banca Transilvania Rădăuți

Sediu: Rădăuți, Calea Bucovinei, nr. 201, cod 725400

Telefon: 0330566441

Email: contact@sfantulleontie.ro

CIF: 23980205

Website: www.sfantulleontie.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.