Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziție cu strângere de fonduri pentru reconstruirea Bisericii Româneşti din Praga

basilica.ro
icoane expozitie

Parohia de limbă română din Praga a vernisat vineri o expoziţie cu fotografii de arhivă pentru a ajuta la reconstruirea lăcaşului de cult distrus de un incendiu în toamna anului trecut. Vernisajul a avut loc în aer liber, în proximitatea Muzeului de Etnografie din parcul Kinsky, din colecția căruia face parte biserica.

„Parohia a pregătit o expoziție de fotografie din istoricul său, astfel încât vizitatorii și credincioșii să fie motivați să sprijine reconstruirea bisericii”, a transmis pr. Andrei Danciu.

„Parohia de limbă română din Praga a suferit o pierderea grea în urmă cu 7 luni, când în 28 octombrie 2020 bisericuța din lemn, monument istoric, a fost distrusă într-un incendiu. Cauza aceluia a fost neglijența oamenilor străzii care își petreceau timpul în parcul Kinsky din Praga 5”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul unei acţiuni culturale cu tradiţiei în Cehia: „Noaptea bisericilor”.

„În condițiile de pandemie, dar într-o situație tot mai bună pentru Cehia, bisericile tuturor confesiunilor creștine și nu numai, au pregătit vizitatorilor programe care să reflecte specificul acestora și să permită interacțiunea și cunoașterea reciprocă în plan bisericesc a locuitorilor țării, care din luna octombrie a anului trecut au fost nevoiți să rabde restricții dintre cele mai severe pentru depășirea situației grave generate de pandemie”.

Biserica are hramurile Sfântul Arhanghel Mihail şi Binecredinciosul Voievod Ştefan Cel Mare şi Sfânt și aparține canonic de Biserica Cehiei și Slovaciei. Aceasta susține oficierea slujbelor în limbile materne ale minorităților, ceea ce a făcut posibilă funcționarea parohiei românești din Capitala Cehiei, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.