Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziție inedită la Tecuci: Sunt expuse mașini de pompieri, folosite în urmă cu un secol

Foto Mediafax
masina pompieri folosita acum un secol

Mașinile timpului sunt expuse la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci. Este vorba despre mașini de pompieri folosite în urmă cu peste o sută de ani. Expoziția a fost deschisă deoarece se împlinesc 92 de ani de la înființarea Secției de Pompieri Tecuci, anunță MEDIAFAX.

Expoziția de la Tecuci se numește „Misiunile Secției de Pompieri Tecuci între trecut și prezent. 92 de ani de la înființarea Secției de Pompieri Tecuci”. Vedeta expoziției este un model din anul 1905 Brush Self Propelld.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Potrivit reprezentanților muzeului tecucean, la sfârșitul secolului al XIX-lea, mașinile de pompieri erau dotate cu pompe din abur ce produse în Statele Unite ale Americii, Franța, Marea Britanie și Germania.

Modelul expus la Tecuci era propulsat cu abur și avea o autonomie de o oră, având un motor în doi cilindri. Greutatea maximă era de 3,5 tone și atingea o viteză maximă de 35 km/h. Modelul avea un echipaj de maximum șase pompieri.

Colecția de la Tecuci conține și alte modele din perioada 1880-1980. Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, intrarea este liberă, iar în interior se respectă regulile de protecție anti Covid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.