DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Extracţia de petrol din Marea Neagră, prăbuşire pe Bursă: Profit de 400 de ori mai mic

rompetrol kmg

Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a raportat în primul trimestru al anului un profit net de 17.000 lei, de aproape 400 de ori mai mic faţă de rezultatul net realizat în prima parte a anului trecut, de 6,77 milioane lei, potrivit datelor transmise luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB), anunţă News.ro.

De asemenea, cifra de afaceri netă a scăzut în primele trei luni ale anului cu 8%, la 33,78 milioane lei. Comparativ cu nivelul realizat la 31 martie 2017, cifra de afaceri a scăzut de la 36,7 milioane lei ca urmare a diminuării cu 33% a veniturilor din depozitare (4,9 milioane lei).

”Nerealizarea cu 9,6% a cifrei de afaceri planificată pentru trimestrul I 2018 în sumă de 37,3 milioanei lei a condus la diminuarea celorlalţi indicatori bugetari aprobaţi”, se arată în raportul companiei.

Valoarea totală a cheltuielilor de investiţii înregistrate la 31 martie este de 5,39 milioane lei.

Pentru acest an, cheltuielile pentru investiţii sunt în sumă de 29,1 milioane lei constituite la nivelul sursei de finanţare a investiţiilor, din care rambursări de credite pentru investiţii în sumă de 1,27 milioane lei, iar cheltuieli de investiţii în valoare de 27,83 milioane lei.

”La 31 martie 2018 nivelul înregistrat al cheltuielilor de investiţii a fost în sumă totală de 5,39 milioane lei, fiind de 2,2 ori mai mare faţă de nivelul aprobat pentru trimestrul I 2018 (249 milioane lei) şi de 14,7 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, spun oficialii companiei în raport.

La sfârşitul lunii martie, datoriile pe termen lung înregistrează o creştere cu 4,7% faţă de 31 decembrie 2017 (59,66 milioane lei), ca urmare a sumelor utilizate în trimestrul I 2018 pentru realizarea obiectivelor de investiţii planificate.

Altfel, societatea Oil Terminal este implicată într-un număr de 76 procese aflate pe rolul instanţelor de judecată. În 24 de dosare are calitatea de pârât şi în 52 de dosare are calitatea de reclamant sau parte care contestă. Societatea inregistrează la data de 31 martie provizioane pentru litigii în suma de 811,29 milioane lei.

Compania are aproape 1.000 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa. Principalii competitori pe piaţa externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croaţia, care a preluat în totalitate tranzitul de ţiţei către Serbia, şi terminalul Reni.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 93,18 milioane lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.