Singurul Exit Poll din Romania disponibil online, 06.12.2020 21.00. Au mai rămas 1 zile 22 ore 29 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Extrasul Revisal necesar aplicării pentru granturile pentru capital de lucru trebuie emis cu maximum 24 de ore înaintea înscrierilor

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Extrasul Revisal necesar aplicării pentru granturile pentru capital de lucru trebuie introdus în secţiunea de ”Documente ataşate” şi trebuie emis cu maximum 24 de ore înaintea înscrierilor. Etapa de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile începe joi, 22 octombrie, ora 10.00.

”Clarificări cu privire la Extrasul Revisal - Documentul se introduce în secţiunea de ”Documente ataşate” şi trebuie emis cu maximum 24 de ore înaintea înscrierii - Etapa de înscriere se lansează joi, 22 octombrie, ora 10.00”, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit news.ro.

Citește și: De la SRI, în Parlament - Consilierul lui Hellvig, loc eligibil pe listele PNL, după 'executarea' lui Petrache

Întreprinderile care nu au angajaţi, prin urmare, nici cont în Revisal, vor încărca o declaraţie în format PDF privind imposibilitatea încărcării extrasului Revisal.

Declaraţia nu are model predefinit şi va fi semnată olograf de către reprezentantul legal.

”Dacă semnătura electronică cu care se încarcă documentele aparţine reprezentantului legal, declaraţia va fi semnată electronic de către reprezentantul legal. Dacă semnătura electronică aparţine unui împuternicit, declaraţia va fi semnată olograf de către reprezentantul legal şi electronic de către împuternicit”, precizează ministerul.

Pe Măsura 2 va fi disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE şi de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul învăţământului şi unor IMM-uri. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 13.501 şi 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileşte în procent de 15% din cifra de afaceri şi nu poate depăşi suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul în euro de peste 1 milion de euro, valoarea maximă a ajutorului este de 150.000 euro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

Astfel, formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi, 22 octombrie, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ până miercuri, 28 octombrie 2020 ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Procedura de implementare a măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” poate fi consultată la următorul link: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/10/16/procedura-de-implementare-a-masurii-granturi-pentru-capital-de-lucru-acordate-imm-urilor-a-fost-transmisa-spre-publicare-in-monitorul-oficial-al-romaniei/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.