Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există extratereștrii? RAPORT al serviciilor secrete americane (DOCUMENT)

National Intelligence
National Intelligence DNI

Serviciile secrete americane au recunoscut că nu pot explica ce anume sunt obiectele zburătoare observate mai ales de piloţi militari, dar au spus că nu există dovezi care să le lege de forme de viaţă extraterestră. Acestea sunt concluziile unui raport foarte aşteptat pe care biroul directorului Directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii (Director of National Intelligence/ DNI) l-a trimis vineri Congresului, relatează EFE şi AFP preluate de agerpres.

Documentul recunoaşte că nu există o "explicaţie unică" pentru aceste incidente şi oferă mai multe ipoteze posibile, printre care păsări, fenomene atmosferice şi programe militare secrete ale Washingtonului şi ale adversarilor săi, deşi a lăsat uşa deschisă şi pentru "alte" posibilităţi.

''Probabil că există mai multe tipuri de obiecte neidentificate care necesită explicaţii diferite pe baza aspectului lor diferit'', se arată în raport, care examinează obiecte zburătoare neidentificate ce au fost observate între 2004 şi 2021, în principal de către piloţi din cadrul Marinei.

Dintre cele 144 de obiecte zburătoare raportate, doar unul singur a putut fi identificat: "un balon mare care se dezumfla", se arată în document. 18 obiecte au prezentat mişcări neobişnuite sau caracteristici de zbor care au nedumerit serviciile de informaţii americane. Alte astfel de incidente ar putea fi rezultatul unor teste cu tehnologie experimentală ale altor puteri, cum ar fi China sau Rusia.

Curiozitatea în legătură cu aceste fenomene a crescut odată cu publicarea, anul trecut, a unor înregistrări video realizate de piloţi ai Marinei Militare care arată întâlniri în timpul zborului cu astfel de obiecte neidentificate. O înregistrare datează din noiembrie 2004, iar celelalte două din ianuarie 2015.


Mai mult, într-o declaraţie răsunătoare făcută recent la o emisiune de televiziune a postului CBS, fostul preşedinte Barack Obama a recunoscut că mai sunt încă multe de aflat despre aceste obiecte.

 


''Ceea ce este adevărat, şi vorbesc serios'', a spus Obama, ''este că există imagini şi înregistrări ale unor obiecte pe cer despre care nu ştim exact ce sunt''.

Autorităţile americane au ţinut secrete aceste incidente timp de zeci de ani, alimentând o serie de teorii, însă anul trecut Congresul a cerut Executivului să informeze publicul despre aceste incidente misterioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.