Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă germană acuză Uniunea Creştin-Socială că îi copiază programul

Angela Merkel

Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a acuzat Uniunea Creştin-Socială (CSU), partidul bavarez partener al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel, că îi copiază linia dură cu privire la migranţi, deoarece partidele se luptă pentru voturi înainte de alegerile regionale din octombrie, relatează Reuters.

Uniunea Creştin-Democrată a cancelarului Merkel şi aripa sa bavareză Uniunea Creştin-Socială se află în conflict cu privire la problema migraţiei, ceea ce ameninţă să rupă guvernul de coaliţie. Liderul CSU, ministrul de interne Horst Seehofer, a ameninţat că va pune în aplicare planul său de expulzare a migranţilor sosiţi în Germania care au fost înregistraţi anterior într-un alt stat al Uniunii Europene, măsură ce ar anula politica uşilor deschise faţă de migranţi promovată de Angela Merkel.

AfD, care se aşteaptă să câştige voturi de la CSU în octombrie, l-a acuzat pe Seehofer că face campanie electorală. "(CSU) se teme că pierde majoritatea absolută la alegerile regionale bavareze", a afirmat co-liderul AfD, Alexander Gauland, relateză agerpres.

Anul trecut, partidul său a obţinut pentru prima dată locuri în parlamentul federal pe fondul îngrijorărilor populaţiei legate de securitate şi integrare. Acest lucru s-ar putea întâmpla la fel în Bavaria, în condiţiile în care sondajele de opinie creditează AfD cu 13% sprijin în landul federal.

Deputatul AfD, Gottfried Curio, a criticat la rândul său CSU. "Toată lumea ştie că CSU doreşte să copieze programul AfD cu 'copy paste' pentru a obţine voturi până la alegerile din Bavaria cu ajutorul unei simple politici de anunţuri", a spus el. "Însă oamenii nu se vor lăsa păcăliţi - ei vor vota originalul", a mai spus Curio.

După ce CSU a fost de acord să-i dea Angelei Merkel două săptămâni pentru a găsi o soluţie europeană la problema migraţiei, Curio a afirmat că Germania ar trebui să-i expulzeze pe migranţii care au fost înregistraţi în alt stat UE şi pe cei care au venit din ţări terţe sigure, în timp ce ar trebui să fie mai riguroasă în ceea ce priveşte expulzarea celor care sunt obligaţi să plece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.