Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă germană e pe val în Germania

afd

Partidul populist antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a înregistrat un succes în alegerile locale desfăşurate duminică în landul vestic Hessa, unde a obţinut cel de-al treilea scor, după cele două mari partide din coaliţia de guvernare, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat (SPD), informează AFP şi Reuters. 

Conform primelor rezultate anunţate, AfD a întrunit 13,2% din sufragii, fiind devansată de CDU cu 28,2% şi de SPD cu 28%, rezultatul din Hessa putând însă prefigura pentru populişti noi succese în alegerile regionale de duminica viitoare din landurile Saxonia-Anhalt, Renania-Palatinat şi Baden-Wuerttemberg.

Citește și: Imaginile anului în presa din România! Cum a putut să apară Dana Grecu la Antena 3: Interzis minorilor

În unele localităţi din Hessa, land cu 6 milioane de locuitori, AfD a reuşit chiar plasarea pe locul secund. 

La Frankfurt, capitala financiară a Germaniei, oraş unde au sediile Bursa germană şi Banca Centrală Europeană (BCE), AFD a obţinut 10,3% din voturi, după CDU (24,6%), SPD (23,5%) şi Verzi (15,2%). 

La Büdingen, localitate cu 21.000 de locuitori de lângă Frankfurt, singura unde Alternativa pentru Germania nu a fost reprezentată, formaţiunea neonazistă Partidul Naţional-Democrat (NPD) a profitat de această absenţă, obţinând un scor de 14%, în condiţiile în care, la nivelul întregului land, nu a întrunit decât 0,3% din sufragii. Büdingen este una din localităţile din Hessa unde se află cel mai mare număr de refugiaţi. 

Conform unui sondaj publicat luni de cotidianul Bild, AfD se află pe locul al treilea în toate cele trei landuri unde duminică se vor organiza alegeri (cu 19% în Saxonia-Anhalt, 12,5% în Baden-Wuerttemberg şi 9% în Renania-Palatinat).AGERPRES

Vezi și: Nebunie în Suedia. Imigranția masivă dă peste cap statul scandinav. Teoria conspirației/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.