Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă își face loc în Parlamentul Japoniei: un politician care a denunțat 'capitalul evreiesc' a câștigat un post de parlamentar

telegram
Sohei Kamiya

Un partid populist de extremă dreapta al cărui lider a vorbit despre "capitalul evreiesc" într-un discurs electoral a obținut un loc în camera superioară a parlamentului japonez la alegerile de duminică, transmite publicația Algemeiner.

Sanseito, un partid populist lansat în 2020, a avut candidați în toate cele 45 de circumscripții electorale din Japonia. Votul de duminică a marcat o victorie majoră pentru Partidul Liberal Democrat, aflat la guvernare, al premierului Fumio Kishida, cu buletinele de vot exprimate la doar două zile după asasinarea șocantă a fostului premier Shinzo Abe.

Singurul reprezentant parlamentar al Sanseito va fi secretarul general și cofondator al partidului, Sohei Kamiya (foto), în vârstă de 44 de ani.

La un miting de campanie din iunie, Kamiya a declarat mulțimii că Sanseito nu va vinde Japonia "capitalului evreiesc", o remarcă care a fost primită cu aplauze."

Printre ceilalți lideri ai partidului se numără Akao Yumi, nepoata lui Akao Bin, care a fost descrisă de Jeffrey Hall, un academician american care predă la Universitatea Kanda din Japonia, ca fiind "unul dintre cei mai infami ultranaționaliști din istoria postbelică a Japoniei".""

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.