Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extremiștii francezi caută sprijin la Moscova

marine le pen

Franţa a fost influenţată de SUA în problema sancţiunilor împotriva Rusiei, a declarat marţi lidera Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, după întrevederea avută la Moscova cu preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin, informează agenţia de presă TASS. 

'Guvernul francez - atât cel trecut, cât şi cel actual - este extrem de supus influenţei americanilor. Trebuie spus că SUA au jucat un mare rol în adoptarea sancţiunilor împotriva Rusiei', a spus Marine Le Pen. 

Întrebată de TASS dacă există posibilitatea unor schimbări în politica oficială a Parisului faţă de Rusia, politicianul francez a zâmbit şi a răspuns: 'Mijlocul lui 2017, alegerea Marinei Le Pen preşedinte al republicii'. 

Lidera Frontului Naţional francez şi-a exprimat mulţumirea în legătură cu faptul că 'are posibilitatea să facă în mod regulat schimb de opinii cu Serghei Narâşkin pe marginea unor probleme importante'. 'Probleme asupra cărora, trebuie spus, avem puncte de vedere comune', a adăugat Le Pen. 

'Cred că evoluţia situaţiei în lume necesită ca noi să putem face schimb de opinii pe marginea unor probleme atât de importante precum criza din Ucraina, deteriorarea situaţiei legată de (gruparea jihadistă) Statul Islamic, pericolul atacurilor teroriste, situaţia financiară din lume - pentru că nu suntem asiguraţi în faţa unei noi crize economice, în special ca urmare a problemelor Greciei, Italiei', a conchis Marine Le Pen. 

Preşedinta Frontului Naţional s-a mai deplasat la Moscova în aprilie 2014, la câteva săptămâni după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Ea a fost primită şi cu acel prilej de Serghei Narâşkin şi a susţinut propunerea rusă de federalizare a Ucrainei, denunţând sancţiunile europene. 

Potrivit AFP, în contextul în care tensiunile persistă în dosarul ucrainean între Rusia şi occidentali, Moscova încearcă să strângă legăturile cu partidele de extremă dreaptă din Europa.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.