Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exxon cedează unui fond de investiții preocupat de mediu locuri în consiliul de administrație

The Advocate
exxon mobile

Un mic fond de investiții a dat miercuri o lovitură majoră Exxon Mobil Corp, în condițiile în care acționarii au ales cel puțin doi dintre directorii nominalizați de fond în consiliul de administrație al gigantului petrolier, după o bătălie de câteva luni asupra planurilor de mediu ale companiei, potrivit mediafax.ro.

Conform Reuters, succesul fondului Engine No.1 a provocat un șoc într-o industrie energetică care se confruntă cu problemele legate de schimbările climatice.

Pachetul de acțiuni al deținut de Engine No.1 în Exxon - un gigant cu o valoare de piață de aproape 250 de miliarde de dolari - valorează doar 50 de milioane de dolari.

Rezultatul vine peste presiunile cu care se confruntă CEO-ul Exxon, Darren Woods, care a făcut campanie pentru a convinge acționarii să depășească provocarea, argumentând că firma își diversifică activitatea, iar profiturile nu vor fi afectate.

Sub Woods, Exxon a suferit o pierdere de peste 20 miliarde de dolari anul trecut și a încetinit investițiile în emisii mai reduse de carbon în comparație cu rivalii săi.

"Salutăm noii directori, Gregory Goff și Kaisa Hietala, în consiliul de administrație și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu ei în mod constructiv", a spus Woods la finalul adunării acționarilor Exxon.

Exxon a răspuns mai lent la problemele legate de schimbările climatice, prognozând încă mulți ani de creștere a cererii de petrol și gaze și dublându-și investițiile pentru a-și crește producția - spre deosebire de rivalii mondiali care și-au redus investițiile în combustibili fosili.

BlackRock, al doilea cel mai mare acționar al Exxon, s-a alăturat disidenților, sprijinindu-i pe cei nominalizați de Engine No.1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.