Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EY România avertizează: TURNĂTORIA va fi obligație legală în România, conform unei directive UE

Anul 2019 a fost anul ordonanţei 114, din cauza căreia ne-am trezit în noiembrie cu un deficit de 3,57%, dar aceasta îşi va face efectul şi în anul 2020, a declarat marţi Mihaela Mitroi, partener, Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România.

"Anul 2019 a fost anul ordonanţei 114. Ştiţi foarte bine asta. Din nefericire, o ordonanţă care a provocat anumite evenimente pe plan fiscal şi economic în România, ca atare ne-am trezit în noiembrie cu un deficit de 3,57% mult mai mare decât Pactul de Stabilitate şi Creştere, deficitul impus de aceştia. Sperăm să recuperăm încet, încet această situaţie. Oricum, ordonanţa 114 îşi va face efectul şi în anul 2020", a spus Mihaela Mitroi, la a 14-a ediţie a Conferinţei Anuale de Fiscalitate EY România, conform Agerpres.

Citește și: Prognoza meteo pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Ce SURPRIZE ne rezervă vremea

Ea a afirmat că pe plan extern au apărut o serie de directive care vor fi implementate şi în România, menţionând printre altele directiva privind avertizorii de integritate, "un termen mai frumos decât a spune denunţători".

"Este vorba de o directivă europeană care va trebui să fie transpusă în România până în 2021 cu anumite derogări până în 2023. Aceste persoane, avertizorii de integritate, suntem practic cu toţii. Oricare dintre noi: angajaţi, persoane care nu neapărat au statut de angajaţi, dar care au informaţii cu privire la încălcarea unor norme ale Uniunii Europene şi care nu înseamnă neapărat chestiuni legate de fiscalitate", a spus Mihaela Mitroi.

Oficialul EY a menţionat că pot fi raportate şi aspecte ce ţin de mediu, protecţia consumatorului sau achiziţii publice. România va trebui să creeze în perioada următoare proceduri şi condiţii de raportare pentru aceste persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.