Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Alfa Romeo a reînnoit parteneriatul cu Sauber şi pentru anul viitor

https://www.automarket.ro/
alfa romeo
Producătorul italian de automobile a devenit sponsor al echipei Sauber în 2018, iar echipa a fost redenumită Alfa Romeo Sauber F1 Team, în cadrul unui "acord tehnic şi comercial multianual". Din 2019, echipa de numeşte Alfa Romeo Racing.

''Am semnat reînnoirea pentru 2023 în această dimineaţă. În fiecare an, în luna iulie, noi evaluăm situaţia. Dacă în viitor vom realiza că nu mai suntem interesaţi (de Formula 1) sau nu avem un randament al investiţiilor noastre, vom vedea ce este de făcut, dar într-un mod ordonat'', a declarat Imparato.

Deţinută în trecut de grupul Fiat-Chrysler, compania Alfa Romeo face parte acum din consorţiul Stellantis, la care acţionari sunt Fiat-Chrysler şi PSA Group, ultimul având în portofoliu mărcile Peugeot, Citroen şi Opel.

Sauber, care deţine şi conduce echipa sub numele Alfa Romeo, este controlată de Islero Investments, legată de miliardarul elveţian Finn Rausing.

Michael Andretti, fost pilot american şi patron de echipă în IndyCar, a avut discuţii cu Sauber pentru a intra în Formula 1, dar problemele de control au împiedicat un acord.

Audi şi Volkswagen sunt de asemenea interesate de un parteneriat cu Sauber, privind o posibilă intrare în Formula 1 din 2026, când vor intra în vigoare noi reguli privind motoarele.

''Pentru moment, (parteneriatul cu Sauber) este unul fantastic, o viziune comună. Dacă într-o zi se întâmplă altceva, nu va fi o problemă. Ne vom dezvolta într-un alt mod, într-o altă lume, întotdeauna bazată în sportul cu motor, pentru Alfa Romeo'', , a declarat Imparato pentru www.the-race.com luna aceasta.

Actualii piloţi ai echipei Alfa Romeo sunt finlandezul Valtteri Bottas şi chinezul Guanyu Zhou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.