Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Antrenamentele libere de sâmbătă, din Marele Premiu al Rusiei, au fost anulate din cauza ploii

skysports.com
formula 1

A treia sesiune de antrenamente libere a Marelui Premiu al Rusiei de Formula 1, prevăzută sâmbătă pe circuitul stradal de la Soci, a fost anulată din motive de securitate din cauza averselor de ploaie, transmite AFP.

Ploaia, care a început să cadă de la miezul noţii la Soci, s-a transformat într-o furtună, făcând imposibil rulajul pe o pistă unde apa se evacuează cu dificultate.

Conform estimărilor, ploaia va continua până la 13,30-14,30, ora locală, înainte de a se diminua spre după-amiază, dar directorul de cursă Michael Masi este optimist că sesiunea oficială de calificări se va desfăşura sâmbătă, informează Agerpres.

În caz în care condiţiile meteo nu vor permite derularea calificărilor, acestea vor fi reprogramate pentru duminică dimineaţă.

Acest lucru s-a mai întâmplat cu prilejul Marelui Premiu al Japoniei în anii 2004, 2010 şi 2019.

Este a doua oară în acest sezon când ploaia perturbează un Grand Prix de Formula 1. În Belgia, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, cursa de la finele lui august a durat doar trei minute, înainte ca Max Verstappen (Red Bull) să fie declarat învingător.

În clasamentul piloţilor, Verstappen are un avans de cinci puncte faţă de Lewis Hamilton, septuplu campion mondial. Olandezul va pleca însă din ultima linie pe grila de start, din cauza schimbării motorului său, peste limita autorizată pe un sezon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.