Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Echipa AlphaTauri va miza pe piloţii Yuki Tsunoda şi Daniel Ricciardo în 2024

skysports.com
audi formula 1

F1: Echipa AlphaTauri va miza pe piloţii Yuki Tsunoda şi Daniel Ricciardo în 2024

Japonezul Yuki Tsunoda şi australianul Daniel Ricciardo vor pilota pentru AlphaTauri şi în ediţia 2024 a Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat echipa italiană, citată de AFP, informează Agerpres.

Neozeelandezul Liam Lawson (21 ani), care îl înlocuieşte de la finele lunii august pe Ricciardo, accidentat, va continua să îndeplinească rolul de pilot de rezervă la AlphaTauri, în ciuda performanţelor sale impresionante pentru un debutat în Formula 1.

AlphaTauri a făcut acest anunţ sâmbătă la Suzuka, gazda Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei din acest weekend.

Yuki Tsunoda (23 ani) a disputat până în prezent 56 de Grand Prix-uri, cel mai bun rezultat al său fiind un loc patru la Abu Dhabi în 2021.

"Veteranul" Daniel Ricciardo (34 ani) a câştigat opt curse pe parcursul carierei sale în Formula 1, care a început în 2011. Fost pilot titular la Toro Rosso (devenită AlphaTauri), în 2012 şi 2013, iar apoi la "sora" mai mare Red Bull, între 2014 şi 2018, australianul a mai pilotat pentru HRT (2011) şi Renault (2019-2020).

Al treilea pilot al echipei Red Bull în debutul acestui sezon, Ricciardo a fost chemat la AlphaTauri în această vară, pentru a-l înlocui până la sfârşitul anului pe olandezul Nyck de Vries, care a plătit pentru lipsa de rezultate.

Pilotul de la antipozi a disputat însă doar două Mari Premii, în Ungaria şi Belgia, înainte de a suferi o fractură la mână, în timpul antrenamentelor din Olanda, la finele lunii august, fiind înlocuit de atunci de Liam Lawson. Acesta s-a clasat pe locul al nouălea în cursa desfăşurată săptămâna trecută în Singapore, obţinând astfel primele sale puncte în Formula 1.

AlphaTauri este formaţia "satelit" a Red Bull, gândită drept o rampă de lansare către echipa austriacă, care a dominat în ultimii ani Mondialul de Formula 1 prin pilotul olandez Max Verstappen, actualul campion al lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.