Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: George Russell a câştigat cursa de sprint şi va pleca de pe primul loc al grilei de start în MP al Braziliei

Britanicul George Russell a câştigat sâmbătă cursa de sprint şi va pleca de pe primul loc al grilei de start duminică în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, urmat de compatriotul şi coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, informează AFP, potrivit Agerpres.

Russell, locul 4 în campionatul mondial al piloţilor, va fi pentru a doua oară în această postură după MP al Ungariei din această vară şi va avea în vizor prima sa victorie la categoria regină, care ar fi şi prima pentru Mercedes în acest sezon.

El a fost urmat de monopostul Ferrari al lui Carlos Sainz, dar spaniolul a fost penalizat cu cinci locuri din cauza schimbării motorului dincolo de cota autorizată şi va pleca din poziţia a 7-a. Astfel, celălalt Mercedes, al lui Hamilton, a recuperat locul 2 pe grila de start.

Danezul Kevin Magnussen (Haas), care reuşise vineri primul position al carierei, graţie întreruperii calificării şi a ploii, a terminat pe locul 8.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), care şi-a asigurat deja câştigarea titlului mondial, a obţinut al patrulea timp şi va pleca de pe poziţia a treia în grila de start, în urma penalizării lui Sainz. Verstappen va fi urmat de coechipierul său mexican Sergio Perez.

Perez este în luptă pentru a încheia pe locul 2 la finalul sezonului cu monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care va pleca duminică de pe poziţia a cincea a grilei de start.

Penultima cursă a sezonului, MP al Braziliei este totodată ultima dintre cele trei etape care propune o cursă de sprint sâmbăta, un format inaugurat în sezonul trecut şi deja utilizat în acest an la MP al regiunii Emilia-Romagna şi la cel al Austriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.