Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Honda, contactată de mai multe echipe pentru Campionatul Mondial 2026

skysports.com
audi formula 1
"Neutralitatea carbonului este obiectivul Honda. Conform opiniei noastre, orientarea viitoare a Formulei 1 este conformă cu obiectivul nostru, fapt pentru care am decis să ne înregistrăm în calitate de motorist şi apoi am fost contactaţi de mai multe echipe din Formula 1", a explicat Koji Watanabe, preşedintele Honda Racing.

La începutul lunii februarie, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a publicat o listă cu şase motorişti, între care şi Honda, înscrişi la startul sezonului 2026 din Formula 1.

Pentru moment, constructorul japonez, care a părăsit oficial Formula 1 la finele sezonului 2021, este încă prezent în disciplină în cadrul acordului valabil până la finele sezonului 2025, pentru a continua să furnizeze asistenţă tehnică în dezvoltarea motoarelor echipelor Red Bull şi Alpha Tauri.

Dar începând din 2026, cele două echipe vor fi asociate cu constructorul de automobile american Ford. La acea dată, motoarele, deja hibride din 2014, se vor confrunta cu o creştere a energiei electrice şi vor utiliza carburanţi sută la sută durabili.

Până la acel moment, Honda ar putea colabora cu o echipă deja existentă. Marca niponă s-ar putea, de asemenea, asocia cu o nouă echipă pentru a rămâne în Formula 1, întrucât FIA a lansat un apel de candidatură pentru noi echipe pentru a creşte numărul de echipe prezente pe grilă, care în acest moment este de zece.

În afară de Honda şi Ford, un alt mare nume în automobilism, constructorul german Audi, este aşteptat şi el în 2026 pentru debutul la categoria regină a sportului automobilistic. El se va asocia cu echipa Sauber (actuala Alfa Romeo).

Ferrari, Mercedes şi Renault (Alpine), cei trei motorişti actuali din Campionatul Mondial, vor fi şi ei prezenţi la startul sezonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.