Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabio Cannavaro, fostul fotbalist al echipei Juventus: Se poate trece peste epidemia de coronavirus. China a ajuns la normalitate

fabio cannavaro

Fabio Cannavaro, fostul fotbalist al echipei Juventus, acum antrenor al formaţiei din China Guangzhou Evergrande, a vorbit despre cum a trăit sub ameninţarea coronavirusului, dar şi despre cum pot oamenii să iasă câştigători din lupta cu acest virus, anunță MEDIAFAX.

„Se poate trece peste! Aici, în China, au reuşit şi acum am ajuns din nou la normalitate. Şi acesta este mesajul care trebuie să ajungă la oamenii din întreaga lume. Coronavirusul poate ajunge în orice colţ de pe planetă, dar poate fi învins dacă ne unim forţele şi acţionăm împreună", a spus Fabio Cannavaro, antrenor Guangzhou Evergrande, conform sempreinter.com.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Antrenorul de 46 de ani a povestit prin ce a trecut când a ajuns în China, în luna ianuarie, atunci când cazurile de coronavirus din ţară creşteau cu miile.

„În momentul în care Wuhan a intrat în carantină, totul a fost organizat imediat şi perfect. Eu dormeam în centrul nostru sportiv în acea perioadă, dar uneori trebuia să merg şi acasă. Atunci când plecam de la baza sportivă mi se lua temperatura. Apoi am mers pe autostradă şi mi s-a luat temperatura stând în maşină, pe drum nu mai existau taxe, pentru a nu lua contact cu casierii. La ieşirea de pe autostradă mi se lua din nou temperatura. La fel când ajungeam acasă, erau oameni în costume care-mi luau temperatura. Şi acelaşi proces era şi când mă întorceam la baza sportivă. Imaginaţi-vă că vorbesc despre Guangzhou, un oraş de 20 de milioane de persoane şi la o mie de kilometri distanţă de locul unde a izbucnit virusul. În cele din urmă, aici nu au fost foarte multe cazuri. 40 de zile după, viaţa a revenit la normal. Acum oamenii merg pe străzi şi sunt liniştiţi", a mai povestit Fabio Cannavaro.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Cannavaro i-a dat exemplu pe chinezi şi spune doar urmând exemplul lor problema coronavirusului o să dispară.

„Ei au învins pandemia. Au urmat instrucţiunile autorităţilor, au făcut-o împreună. Toţi au rămas acasă. Asta trebuie să faci, să stai acasă. Este singura modalitate de a opri răspândirea virusului", a precizat fostul fotbalist de la Juventus.

În acest moment, în Italia au apărut alte 3.233 de cazuri noi şi s-a ajuns la un total de 27.980 de îmbolnăviri cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au mai murit 349 de persoane, cu un total de 2.158 de decese.

De cealaltă parte, în China au apărut 36 de cazuri noi, cu un total de 80.880 şi 3213 decese, dintre care 14 în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.