Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS Bărbatul care a RECLAMAT la 112 că jandarmii că i-au confiscat bannerul cu care protesta de ziua lor a fost AMENDAT de poliție

jandarmi

Clujeanul care a reclamat, de Ziua Jandarmeriei, confiscarea banner-ului pe care intenționa să-l afișeze, cu un mesaj care amintea de intervenția jandarmilor în 10 august în București, a primit o amendă de 100 de lei de la Poliție.

Dumitru Vâlcu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că banner-ul ar fi fost luat de jandarmi sub pretextul verificării de materiale pirotehnice.

Citește și: Decizie BOMBĂ - Tribunalul București a suspendat judecarea procesului 'amazoanelor' PSD cu Times New Roman

„Am primit în poștă o amendă 100 de lei din partea Poliţiei Române, după evenimentele de la Ziua Jandarmeriei din Cluj-Napoca, pe motiv că sesizarea mea la 112 privind confiscarea, de către jandarmi, a bannerului cu un mesaj despre 10 august adus de prietenul meu Daniel Giurcă nu se confirmă. Voi contesta amenda în instanță, iar Daniel va veni drept martor. Cei de la Poliție au scris că Daniel a predat de bună voie banner-ul jandarmilor, or se vede clar din filmări că nu a fost așa. De asemenea, polițiștii susțin că banner-ul a fost luat pentru a fi verificat de materiale pirotehnice, de parcă ar fi fost scris cu vopsea explozibilă, iar bețele, două cozi de mătură, ar fi fost din dinamită. Să fim serioși”, a spus Vâlcu.

Acesta a precizat că Jandarmeria nu are voie să confiște nimănui obiecte decât dacă pun în pericol siguranța și viața cuiva, astfel că jandarmii nu aveau voie să ia bannerul sub nicio formă.

Două persoane au fost legitimate de jandarmi, în 3 aprilie, la Cluj-Napoca la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afișeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenția jandarmilor în 10 august în București. Daniel Giurcă a vrut să afișeze un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul pașnic a 100.000 de cetățeni. Să vă fie rușine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfășurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei. În momentul în care a încercat să desfășoare banner-ul, a fost întrerupt de mai mulți jandarmi care i-au luat banner-ul din mână și l-au legitimat. O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă și a sunat la 112 reclamând furtul banner-ului de către jandarmi, dar a fost și el legitimat de jandarmi.

„Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afișez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conținea nicio minciună și nici injurii. nu are nimic înjurios”, spunea atunci Giurcă.

Jandarmii au explicat că cei doi au fost legitimați pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, a solicitat îndepărtarea banner-ului din zonă.

La finalul manifestării, bannerul i-a fost redat lui Daniel Giurcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.