Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS Grupare INTERNAȚIONALĂ de traficanți de țigări, inclusiv din București, destructurată de DIICOT: 900.000 de ţigarete găsite la percheziții

politia de frontiera
țigări frontieră

Procurorii DIICOT din Bacău au desfăşurat, în ultima săptămână, trei acţiuni de amploare pentru destructurarea unei grupări de contrabandişti de ţigări, din care fac parte şi cetăţeni din Republica Moldova, fiind confiscate peste 45.000 de pachete de ţigarete, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada februarie 2019 - iulie 2020, membrii acestei grupări au acţionat coordonat în judeţele Iaşi, Bacău, Ilfov, Călăraşi, Braşov şi în Bucureşti în vederea colectării, preluării, deţinerii, transportului, predării, depozitării şi comercializării de ţigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul României prin punctele de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova şi Ucraina.

Colectarea ţigaretelor s-a realizat în principal în oraşul Braşov şi în judeţul Iaşi de către cetăţeni moldoveni cu cetăţenie română, în mai multe spaţii de depozitare, de unde erau transportate cu diferite autoutilitare până în Bucureşti.

Aici erau preluate de alţi membri ai grupării şi ulterior erau distribuite către diferiţi clienţi domiciliaţi în Ilfov, Călăraşi şi Bucureşti.

În urma acţiunilor au fost ridicate şi indisponibilizate aproximativ 45.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă (900.000 de ţigarete) şi şase autovehicule folosite de către suspecţi la transportul acestora.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit cantitatea totală de aproximativ 800.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă de diferite mărci, în cauză organele vamale stabilind un prejudiciu de 11.000.000 lei, pentru recuperarea căruia s-a dispus instituirea sechestrului asigurător faţă de mai multe bunuri aparţinând persoanelor cercetate.

Pe 21 iulie, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane care tranzacţionau aproximativ 7.000 pachete cu ţigarete de contrabandă în Bucureşti, iar ulterior au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziţie vizând imobile ale acestora, precum şi spaţii utilizate de aceştia la depozitarea ţigaretelor.

Totodată, au fost puse în executare 12 mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, aceştia fiind conduşi la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău în vederea audierii.

Doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar alţi 5 au fost plasaţi sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.