Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu face marele anunț: 'Propun semnarea unui acord politic cu PSD pentru alegerile locale'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

După ce a scos PSD de la guvernare, prin ruperea coaliției guvernamentale și votarea moțiunii de cenzură, în toamna lui 2019, ALDE vrea din nou alianță cu social-democrații. Întruniți într-o ședință, oamenii conduși de Călin Popescu Tăriceanu vor vota pentru o refacere a parteneriatului cu PSD, pentru alegerile locale.

Tăriceanu spune că noua alianță ”pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP”.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație. S-au dezvoltat multe mutații’

”Voi propune colegilor din conducerea ALDE, în ședința care începe la această oră, să aprobăm semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea alegerilor locale.

Scopul acestui acord nu este doar de a ne sprijini reciproc candidații la alegerile locale, ci de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP. Această alianță va aduce o administrație dreaptă și profesionistă. Această alianță va asigura o platformă solidă candidaților experimentați și competenți pe care îi avem și a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiștilor populiști. Mulțumită acestei alianțe vom asigura majorități cât mai consistente în consiliile locale și județene.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluiri incendiare: ‘Prima veste bună din PSD, la 9 luni după ce m-am reînscris în partid’

Prezența ALDE în această alianță va aduce o componentă liberală importantă, care să garanteze că vocea antreprenorului român de la nivel local se face auzită.

Prezența ALDE va garanta că puterea se va reîntoarce la autoritățile locale, adică mai aproape de cetățean.

Prezența ALDE în alianță va garanta că libertățile și drepturile cetățenilor nu vor fi doar niște vorbe pe hârtie, așa cum sunt acum, ci că va exista un partid gata să lupte pentru aceste valori.

Citește și: Ieșire-bombă a lui Florin Chilian: Stimaț contemporani: Nu mai fiț proșt! Cam câți covizi ar putea pătrunde concomitent printr-un singur por?!

Această alianță va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există și alte soluții decât cele care ne îngrădesc drepturile și libertățile. Această alianță este garanția că se poate guverna și fără amenzi amețitoare, și fără izolări nesfârșite în case, și fără frică și spaimă! Această alianță își propune să facă din cetățeni parteneri egali în guvernare și nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianță va respecta legile și va mări pensiile și alocațiile așa cum prevede legea. Pentru că această alianță înțelege să închidă cercul economiei și să investească în oameni, nu doar în companii!

Astăzi pornim la un drum care nu va fi ușor și nu va fi scurt. Acest guvern a reușit să strice atât de mult într-un timp atât de scurt încât e și greu să spui de unde trebuie început. E clar că deschiderea școlilor este o prioritate și aici decizia trebuie mutată de la București în fiecare școală și comunitate. De asemenea, controlul și lupta împotriva coronavirusului trebuie date autorităților locale. Comunitățile știu cel mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt pericolele și care pot fi soluțiile. Dacă guvernul ar fi ascultat de noi și ar fi încurajat, sau măcar nu le-ar fi băgat bețe în roate autorităților locale să testeze masiv, azi am fi fost mult mai bine pregătiți pentru toamnă.

Citește și: Klaus Iohannis s-a dezlănțuit. Atac devastator: ‘PSD a făcut harcea-parcea puțina legislație. A încercat să dea pe șest autonomie așa-zisei secuimi și altele’

Cred că cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia. Economia reală, nu cea ținută în viață prin respirație artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători. Ca produsele locale să aibă succes trebuie ca oamenii să-și revină din acest coșmar, să-și recapete încrederea că mâine va fi o zi mai bună, să fie optimiști și să-și facă planuri de viitor!

Asta trebuie să facă această alianță: să redea oamenilor încrederea în ziua de mâine, să fie o alianță pentru un nou început!”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Ciolacu, ieșire devastatoare: ‘Nu se mai poate! Guvernul trebuie sa plece. Sunt preocupați doar să fure’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.