Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fac ce fac și tot provoacă probleme: Jandarmii primesc acuzații GRAVE din partea Salvamont România

Un război mai puțin obișnuit a ieșit la iveală. Salvamont România acuză Jandarmeria Montană de faptul că își asumă meritele pentru acțiunile de salvare ale salvamontiștilor. Conform Salvamont, acțiuni desfășurate integral de către ei sunt asumate în presă de către Jandarmeria Montană.

Citește și: Sebastian Ghiță provoacă un SEISM: 'DNA Ploiești i-a făcut dosar familiei Iohannis ca să îl șantajeze pe președintele României'

”Salvamont Romania dezaprobă practicile incorecte folosite de către Jandarmeria Montană prin care își atribuie și promovează în presă acțiuni de salvare realizate de către salvamontiști. Ultima situație de acest gen a avut loc în ziua de joi 24 ianuarie, când jandarmii montani au emis comunicate către presa scrisă și audiovizual, atribuindu-și salvarea a zeci de oameni blocați în telegondola din Sinaia sau coborâți de la cota 2000.
Operațiunea de salvare a fost executată integral doar de către salvamontiștii din Sinaia, împreună cu angajații domeniului schiabil Sinaia, care au organizat turiștii în grupuri ce au fost coborâte pe schiuri, pe jos sau cu mașinile de bătut zăpada. Salvamontiștii din Sinaia declară că abia la 40 de minute de la încheierea acțiunii de coborâre a turiștilor au apărut și primii jandarmi la poalele muntelui, moment în care salvamontiștii aveau în derulare un alt caz, cu o persoană cu probleme medicale, caz la care jandarmii doar au privit de la distanță. 
Din păcate, astfel de situații sunt o practică frecventă a jandarmilor montani, se repeta la nivelul întregii țări, de ani de zile, de la apariția jandarmilor pe munte. Deși salvamontiștii au avut încercări repetate pentru soluționarea amiabilă a acestui tip de situații, în cadrul comisiilor comune constituite la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, din motive necunoscute de noi, Jandarmeria montană continuă să se laude în presă cu acțiunile de salvare a structurilor Salvamont. 
În conformitate cu prevederile legale, salvarea persoanelor din zona montană care au probleme medicale sau cărora le poate fi afectată starea de sănătate, este atribuția structurilor Salvamont, care pot solicita, prin Inspectoratele pentru Situații de Urgență, resurse suplimentare, ambulanțe, elicopter, resurse umane și altele cu care să finalizeze acțiunea de salvare.”, arată Salvamont România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.