Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a depășit estimările trimestriale privind veniturile, profitând de creșterea publicității din ultimul trimestru al anului trecut

Facebook Inc a depășit estimările trimestriale privind veniturile, profitând de creșterea publicității din ultimul trimestru al anului trecut, dar a avertizat că iminentele modificări ale confidențialității Apple i-ar putea afecta veniturile, anunță Reuters, potrivit Mediafax.

Facebook prognozează că actualizarea sistemului său de operare iPhone la iOS 14 ar putea începe să-i afecteze veniturile încă de la sfârșitul primului trimestru.

Veniturile totale, care constau aproape în totalitate din vânzări de publicitate, au crescut cu 33% la 28,07 miliarde dolari în trimestrul patru, de la 21,08 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Analiștii au estimat în medie venituri trimestriale de 26,44 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Profitul net a ajuns la 11,22 miliarde dolari, sau 3,88 dolari pe acțiune, comparativ cu 7,35 miliarde dolari, sau 2,56 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Extremiștii unguri SFIDEZĂ justiția română: vor să monteze 100 de steaguri secuiești în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

Utilizatorii activi lunari au crescut cu 12% până la 2,80 miliarde, peste 2,75 miliarde așteptate de analiști.

Deși puternic din punct de vedere financiar, Facebook s-a confruntat cu critici cu privire la mesajele de dezinformare și incitare la violență legate de alegerile prezidențiale din SUA, inclusiv asaltul Capitoliului din 6 ianuarie.

Directorul executiv al Facebook Mark Zuckerberg a declarat investitorilor că vrea să „scadă temperatura” conversațiilor politice, deoarece „oamenii nu doresc ca disputele politice să devină mai importante decât experiența lor în serviciile noastre”.

Un moratoriu privind recomandările grupurilor politice adresate utilizatorilor din SUA va deveni permanent, iar conținutul politic din fluxul de știri al rețelei va scădea. Aceste schimbări nu vor afecta perspectivele financiare ale Facebook, a spus el.

Zuckerberg a vizat și Apple Inc, considerată din ce în ce mai mult drept cel mai mare concurent al companiei, chiar dacă producătorul de iPhone câștigă doar o mică parte din veniturile sale din publicitatea digitală.

Facebook s-a confruntat cu Apple de luni de zile în legătură cu planul producătorului iPhone de a limita colectarea datelor utilizatorilor de către alte aplicații. Facebook folosește datele pentru a-și îmbunătăți direcționarea anunțurilor.

Rețeaua socială, care se confruntă cu procese antitrust, acuză Apple că se comportă anticoncurențial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.