Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, în RĂZBOI cu Irlanda: Compania contestă un ordin care îi interzice transferul de date din UE în SUA

judecator facebook justitie

Facebook a contestat în justiţie un ordin al Comisiei pentru Protecţia Datelor din Irlanda, care ar interzice companiei să transfere date din Uniunea Europeană în Statele Unite, transmite Reuters.

Gigantul american din sectorul reţelelor de socializare a cerut autorităţilor de reglementare ”să adopte o abordare pragmatică şi proporţională până la găsirea unei soluţii pe termen lung”, a afirmat într-un comunicat un reprezentant al companiei.

Comisia din Irlanda, care este principala autoritate de reglementare a companiei din UE, a început o investigaţie referitoare la transferurile de date ale companiei din UE în SUA.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

De asemenea, instituţia a sugerat că un mecanism cheie utilizat de companie pentru transferurile transatlantice de date nu pot fi folosite, în practică, pentru aceste transferuri, a anunţat Facebook miercurea trecută.

Facebook a anunţat că a crezut că mecanismul, numit Standard Contractual Clauses (SCCs), a fost considerat ca fiind valid de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în luna iulie.

Autoritatea de reglementare irlandeză a refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.