Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook începe curățenia în mediul virtual: A șters mai multe pagini

facebook cenzura

Vânzarea marijuanei în scopuri medicale este permisă în 23 de state din SUA, însă rețeaua Facebook a eliminat paginile pe care se vindea acest drog în scopurile menționate într-un număr de state, printre care New Jersey, Maine și Washington.

"Aceste pagini au fost eliminate pentru că încălcau standardele comunității noastre, care stabilesc ce este și ce nu este permis pe Facebook", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook pentru Engadget, citat de theverge.com.

Citește și: Lucrurile se complică în dosarul lui Dan Șova: E nevoie de un nou judecător

În 2014, Congresul SUA a votat o lege prin care era eliminată interdicția folosirii marijuanei în scopuri medicale, în schimb Controlled Substances Act continuă să clasifice marijuana ca un drog din prima categorie, care nu este acceptat pentru utilizarea în scopuri medicale.

Citește și: Jurnalistă de la televiziunea publică, agresată sexual în timpul unei transmisiuni în direct / VIDEO

Decizia Facebook de a acționa în conformitate cu legea federală afectează utilizatorii care se bazează pe această substanță pentru tratamentele pe care le urmează. "Pare arogant să închizi pur și simplu resurse importante pentru sănătatea pacienților fără ca măcar să explici de ce și să oferi organizațiilor o cale de atac", a spus Peter Rosenfeld, unul din cei 5.668 de pacienți medicali înregistrați din New Jersey care au nevoie de tratament cu marijuana, conform NJ.com. "Care mai este rolul rețelei de socializare dacă nu acela de a fi o platformă unde părinții copiilor bolnavi să poată adresa întrebări despre medicație sau tratament?", se întreabă același Peter Rosenfeld, conform theverge.com.

Rețeaua de socializare Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori și în 4 februarie a împlinit 12 ani de existență, informează agerpres.ro

Citește și: Orașul din nordul României care e printre cele mai recomandate destinații de vacanță în Europa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.