Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook intervine EXPLOZIV în scandalul UcrainaGate: șterge urmele 'denunțătorului' lui Trump

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook elimină orice conținut care pare a face referire la denunțătorul anonim, care a declanșat o anchetă pentru demiterea președintelui american Donald Trump, în urma apelului telefonic al acestuia cu președintele Ucrainei, a transmis rețeaua de socializare, vineri, potrivit Reuters, conform Mediafax.

Declarația companiei vine în urma publicării unui articol de către agenţia de ştiri, Breitbart News, care spunea că informatorul a fost identificat.

Breitbart News, pe care fostul consilier Trump, Steve Bannon a condus-o la un moment dat, a raportat că utilizatorii Facebook care încearcă să vadă articolul au primit un mesaj în care se spune că acesta nu este disponibil, iar administratorii paginii sale de Facebook au început să primească notificări, miercuri seara, conform cărora pagina sa „riscă să nu mai poată fi publicată”.

SURSE - PSD acuză nereguli MAJORE: situația care RĂSTOARNĂ alegerile prezidențiale/ VIDEO

"Orice mențiune a denumirii potențialului denunțător încalcă politica noastră care interzice termenii de martori, informatori sau activiști. Eliminăm toate mențiunile despre numele potențialului denunțător și vom revizui această decizie în cazul în care numele lui va fi publicat pe scară largă în mass-media sau utilizat de persoane publice în dezbatere", a spus compania într-un comunicat, utilizat inițial ca răspuns pentru Breitbart.

Denunțătorul, un oficial al serviciilor de informații din SUA, care a făcut o plângere în privinţa apelului telefonic al lui Trump din 25 iulie cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a devenit în ultimele zile o țintă a atacurilor lui Trump, a aliaților săi din Congres și din mass-media, care au făcut presiuni ca persoana să fie identificată public.

Breitbart este unul dintre cei mai performanți editori de pe Facebook și a fost recent desemnat partener oficial Facebook News. Facebook a răspuns criticilor că Breitbart este un partener neplătit, spre deosebire de anumite puncte de vânzare din secțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.