Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, Iohannis și reforma Educației

hotinfo.ro

Klaus Iohannis a postat pe pagina sa oficială de Facebook, un mesaj de susținere pentru cei 137.344 elevi care încep astăzi examenul de bacalaureat. În aceeași postare, președintele atrage atenția că peste 45.000 elevi nu vor intra în examenul „de maturitate”, făcând apel la mai mult efort pentru a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet.

Mesajul președintelui a strâns în scurt timp multe interacțiuni, oamenii grăbindu-se deopotrivă să îl felicite și să îl critice, iar unii dintre aceștia propunând chiar diverse soluții de redresare a învățământului, care vor fi prezentate în continuare.

Vorbele nu au valoare fără a fi însoțite de fapte.

content-image

Producem generații de inculți și oameni alergici la școală.

content-image

Manualul școlar și programa școlară sunt categoric elemente de siguranță națională.”

content-image

Mai puține doctorate, mai multe diplome de specialitate.

content-image

Un alt internaut face o radiografie a sistemului educațional, numind mai multe elemente care au dus la „știrbirea prestigiului școlii românești”.

content-image

De asemenea, un comentator enumeră principalele motive din cauza cărora consideră că cei 45.000 elevi nu au intrat în examenul de bacalaureat.

content-image

Ideal-tipul pe acest subiect este și comentariul care a strâns cele mai multe aprecieri:

content-image

În primele cinci ore de la publicare, mesajul președintelui a strâns peste 1200 de aprecieri și 250 de comentarii. Klaus Iohannis a anunțat încă de la începutul mandatului că va aborda învățământul drept prioritate zero, elaborând programul „România Educată”. Acesta este gândit pe trei mari etape:

Prima etapă, care va dura până în anul 2017, este dedicată unei dezbateri naționale ce are ca scop construirea unei viziuni pe termen lung privind sistemul educației și al cercetării.

A doua etapă (2017) este destinată construirii unei strategii și a unui plan operațional în privința educației și cercetării.

Ultima etapă (2018), implică elaborarea de politici publice, a unui model de guvernanță pentru sectorul vizat. Strategia presupune, de asemenea, susținerea unei eventuale reașezări normative, în măsura în care va fi necesară.

Datorită faptului că programul „România educată” își are ultima etapă în anul 2018, în măsura în care acesta va fi un program de succes, este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să-și fundamenteze cea de-a doua candidatură la președinție, din anul 2019, pe realizările din acest domeniu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.