Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook își schimbă iar reglementările: De data asta, pentru protecția minorilor

Freepik.com
Facebook

Gigantul social media Facebook a anunţat că pregăteşte noi instrumente în cadrul demersurilor sale de a preveni abuzurile asupra minorilor, informează dpa.

"Utilizarea aplicaţiilor noastre pentru comiterea de abuzuri împotriva copiilor este oribilă şi inacceptabilă", a scris pe blogul companiei Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranţă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

Compania a indicat că lucrează la dezvoltarea de instrumente şi politici menite să împiedice distribuirea în reţea de conţinuturi care pun copii în postura de victime, două astfel de instrumente fiind în faza de "testare" - unul care are în vedere căutarea cu scop potenţial rău intenţionat de astfel de conţinuturi şi un altul care vizează distribuirea fără rele intenţii a conţinuturilor de acest fel.

La căutarea pe Facebook de termeni asociaţi cu exploatarea copiilor, apare un mesaj tip pop-up de avertizare asupra consecinţelor vizionării de astfel de materiale şi care prezintă totodată modalităţi de a obţine asistenţă din partea unor organizaţii anti-abuzuri.

Citește și: Împinși la dubă de jandarmi, polițiștii au aflat cum e să n-ai tonfa în mână/Opinie

Pe lângă eliminarea conţinuturilor nocive, astfel de postări vor fi de asemenea raportate Centrului naţional pentru copii dispăruţi şi exploataţi (NCMEC).

Al doilea instrument, vizând oprirea partajării de conţinuturi ce reprezintă abuzuri împotriva minorilor, constă într-o alertă de securitate care avertizează asupra consecinţelor distribuirii de astfel de materiale.

Citește și: Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal: ‘Numai Spania are un deficit mai mare ca al României’

Compania urmăreşte în acelaşi timp să elimine profilurile, paginile, grupurile de pe Facebook, precum şi conturile de Instagram dedicate distribuirii de imagini cu copii care prezintă ipostaze, hashtaguri sau comentarii cu semne "nepotrivite" de afecţiune.

"În cadrul acestei noi politici, chiar dacă imaginile în sine nu încalcă regulile companiei, textul însoţitor ne poate ajuta să stabilim dacă un conţinut care implică minori are o tentă sexuală inadecvată şi dacă profilul, pagina, grupul sau contul asociate trebuie eliminate", a menţionat Davis.

Citește și: Personalul didactic se înghesuie la vaccinat! Valeriu Gheorghiță: ‘În zilele următoare vor fi vaccinate aproape 1.000 de persoane zilnic’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.