Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook plăteşte Reuters ca să verifice informaţiile şi imaginilor publicate pe reţea şi pe Instagram

facebook-censorship-free-speech-charlie-hebdo-censorship

Facebook a încheiat, în plină campanie prezidenţială în SUA, un acord cu Reuters, prin care este stabilit ca reţeaua de socializare să plătească agenţia de presă pentru verificarea informaţiilor, imaginilor şi înregistrărilor video publicate pe Facebook şi pe Instagram.

Reuters a format o echipă de patru persoane care va verifica conţinutul publicat pe Facebook şi Instagram şi care va semnala erorile sau denaturările apărute în presă, potrivit Variety.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Agenţia de presă a precizat că va evalua autenticitatea fotografiilor, videoclipurilor, titlurilor şi a altor tipuri de conţinut generate de utilizatori pe platformele Facebook pentru Statele Unite, atât în limba engleză, cât şi în spaniolă, informează news.ro.

Reuters va publica descoperirile pe un blog nou. Între cele mai recente, analiştii au explicat că înregistrările video apărute luna trecută legat de accidentul în care a murit baschetbalistul Kobe Bryant erau false.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Nu au fost dezvăluiţi termenii acordului.

Între partenerii Facebook pentru verificări de conţinut s-au numărat ABC News, PolitiFact, FactCheck.org şi Associated Press. Anul trecut, Snopes.com s-a retras din iniţiativă, din cauza ramificărilor şi a costurilor pe care le presupune serviciul.

Citește și: Guvernul Orban răsuflă ușurat! Marcel Ciolacu este îngrijorat: `S-a deschis o cutie a Pandorei`

În decembrie 2019, Reuters a încheiat un parteneriat cu Journalism Project al Facebook pentru a dezvolta un curs online pentru jurnalişti, în care aceştia erau învăţaţi să identifice înregistrări video, fotografii şi înregistrări audio manipulate. El este disponibil în limbile engleză, franceză, spaniolă şi arabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.