Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, Twitter şi Google sunt băgate în ședință la Casa Albă: Joe Biden le cere să combată dezinformările legate de Covid-19

The Guardian
Fake News

Casa Albă discută cu companii de media, între care Facebook, Twitter şi Google, despre combaterea dezinformării legate de Covid-19 prin prevenirea răspândirii acesteia, a declarat un oficial al administraţiei Biden, transmite Reuters.

Preşedintele Joe Biden, care face eforturi să reducă pandemia, a făcut din vaccinarea americanilor una dintre priorităţile sale majore şi a spus că este ”un efort de război”, scrie news.ro.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Combaterea temerilor populaţiei faţă de vaccinare a devenit unul dintre impedimentele majore ale administraţiei sale.

De la declanşarea pandemiei s-au intensificat apelurile din partea parlamentarilor care cer companiilor să combată răspândirea dezinformării legate de Covid-19.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

Este prima oară când au apărut informaţii despre discuţiile directe ale Casei Albe cu companiile pentru a aborda această problemă.

”Dezinformarea care provoacă reticenţă faţă de vaccinare va fi un obstacol major în convingerea tuturor să se vaccineze şi nu există jucători mai mari implicaţi în acest lucru decât platformele de socializare”, a spus sursa.

Citește și: Peste 33.000 de români au fost prinși de Poliție, fără mască de protecție! Bilanț făcut public de MAI

”Discutăm cu ei... pentru a înţelege importanţa informării greşite şi a dezinformării şi a modalităţii prin care pot să o elimine rapid”, a mai spus sursa.

Oficialul a dat ca exemplu protestele anti-vaccinare de la stadionul Dodger din Los Angeles, de la începutul lunii februarie, şi a afirmat că administraţia de la Casa Albă vrea să prevină ca astfel de evenimente să mai aibă loc.

Citește și: SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

Protestul, organizat pe Facebook prin intermediul unei pagini care promovează afirmaţii neadevărate despre pandemie de coronavirus, măşti şi imunizare, a blocat pentru scurt timp accesul pe stadion, care este unul dintre cele mai mari centre de vaccinare din ţară, unde autorităţile din domeniul sănătăţii administrează peste 8.000 de vaccinuri pe zi.

Evenimentul a scos în evidenţă măsura în care platformele de socializare au devenit un instrument major pentru mişcări cum este cea anti-vaccin, care răspândesc informaţii greşite şi dezinformări.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Potrivit unui raport realizat de Center for Countering Digital Health în iulie 2020 a constatat că paginile deţinute de persoane care se opun vaccinării şi-au mărit numărul de urmăritori cu cel puţin 7,8 milioane de persoane, începând din 2019.

Companiile s-au angajat în mod repetat să elimine conţinutul de acest tip de pe platformele lor.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.