Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook va elimina postările care transmit informații eronate despre coronavirus

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook a anunțat că va elimina postările care generează dezinformare cu privire la coronavirus, fapt care va însemna o adevărată provocare, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Focarul de coronavirus a stârnit un val de sentimente anti-China la nivel global. Informațiile false s-au răspândit foarte mult pe internet, promovate de teoreticieni ai conspirației și exacerbate de o lipsă a datelor din zonele apropiate de centrul orașului Wuhan din China, unde a început focarul.

Aproape 12.000 de persoane au fost infectate în China, potrivit autorităților locale din domeniul sănătății, și peste 130 de cazuri au fost raportate în cel puțin 25 de țări străine și regiuni.

Citește și: Gripa continuă să facă victime! Încă un bărbat a murit. Numărul total al deceselor a ajuns la 13

Facebook a comunicat într-o postare pe blog că va elimina conținutul despre virus „cu pretenții false sau teorii ale conspirației care au fost semnalizate de către organizațiile mondiale de sănătate și autoritățile locale de sănătate”, afirmând că un astfel de conținut ar încălca interdicția de dezinformare care conduce chiar la „vătămarea fizică”.

Această mișcare este neobișnuit de agresivă pentru cea mai mare rețea de socializare din lume.

De asemenea, decizia este în contradicție cu cele luate de alte rețele sociale importante din SUA. YouTube, care are 2 miliarde de utilizatori lunari, Twitter și Reddit, care au sute de milioane de utilizatori, au confirmat că nu consideră că informațiile inexacte despre sănătate reprezintă o încălcare a politicilor lor.

TikTok, deținută de Bytedance, și Pinterest interzic dezinformarea și elimină activ conținutul fals în privința coronavirusui, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.