Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS a cerut explicații Parchetului și Poliției în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei

monica macovei m10 agerpres

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut explicații IPJ Constanța și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cazul accidentului de circulație în care a fost implicat fostul ministru Monica Macovei. FACIAS a adresat, oficial, o serie de întrebări fiecărei instituții.

Vezi și: Polițiștii au stabilit că Monica Macovei a tăiat curba și a intrat pe contrasens / SURSE

Parchetului i s-a cerut să răspundă dacă:

  • „Ați fost sesizați de organele de poliție cu privire la accidentul de circulație produs de dna. Monica Macovei pe ruta DN 39, între Mangalia – 2 Mai, la data de 08.10.2022?
  • Procurorul de caz a cerut examinarea medico-legală a victimei și numărul estimativ de îngrijiri medicale?
  • Victima a formulat plângere prealabilă până în prezent? A fost începută urmărirea penală in rem față de fapta săvârșită de numita Monica Macovei?
  • Până în prezent a fost audiată dna. Monica Macovei?”, se arată într-un cominicat al celor de la FACIAS.

Către IPJ Constanța au fost adresate următoarele întrebări:

  • „Urmare a cercetărilor de la locul accidentului de circulație produs de dna. Monica Macovei pe ruta DN 39, între Mangalia – 2 Mai, la data de 08.10.2022, evenimentul rutier a fost consecința săvârșirii altei infracțiuni precum conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau în perioada în care permisul de conducere era suspendat, retras sau anulat etc.?
  • Organul de constatare a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel cu privire la fapta săvârșită la data de 08.10.2022 de către dna. Monica Macovei?
  • Organul de constatare a cerut sau nu medicului legist numărul estimat de îngrijiri medicale de care are nevoie victima accidentului?
  • Care este starea victimei? Îi permite starea de sănătate să dea declarații și să sesizeze organele de urmărire penală?
  • A fost consemnată declarația făptuitoarei Monica Macovei în procesul verbal de constatare întocmit la fața locului sau s-a prevalat de dreptul la tăcere?”, a precizat organizația.

Anterior, FACIAS a solicitat Poliției și Parchetului să cerceteze corect accidentul provocat de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei și să nu se lase influențate de funcțiile deținute in trecut și de relațiile pe care aceasta le mai are în instituțiile statului.

FACIAS este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, partener strategic al Consiliului Europei și al Comisiei Europene prin Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA), înființată în anul 2008 este specializată în activități de advocacy în domeniul drepturilor omului. În principal, preocuparea și demersurile noastre vizează apărarea cetățenilor împotriva abuzurilor statului și acționăm în calitate de membru al CIVICUS (World Alliance for Citizen Participațion) și al FRA (Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.