Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie: 'A risipit aproape 17 milioane de lei, pe manuale care nu au ajuns niciodată la elevi'

Inquam Photos / George Calin
monica anisie

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage din nou atenția asupra iresponsabilității cu care este gestionată cea mai mare criză a învățământului românesc din istoria postdecembristă.

Citește și: Discurs viral susținut de Bill Gates despre inegalitățile sociale în criza Covid-19: ’A adâncit aceste diferențe chiar mai rău!’ Când va fi gata vaccinul

„Potrivit informațiilor apărute în presă, Ministerul Educației a risipit aproape 17 milioane de lei pe retipărirea manualelor vechi, dar în multe cazuri acestea nu au ajuns la elevi.

Conducerea Ministerului Educației nu a stabilit un program și condițiile după care să se facă predarea manualelor noi, iar din teritoriu s-au așteptat indicații de la centru, astfel încât s-a ajuns în cazul în care manualele să nu fie distribuite către elevi și chiar situații în care acestea să fie „uitate” în depozitele de carte ale inspectoratelor școlare.

Acesta este, poate, cel mai recent eșec al conducerii Ministerului Educației și al ministrului Monica Anisie, dintr-un șir mai lung. FACIAS a prezentat în săptămânile trecute, într-un „decalog al dezastrelor din Educație”, cele mai importante motive pentru care ministrul Anisie ar trebui să își prezinte demisia, pentru incompetența și nepăsarea de care a dat dovadă în fața valului de probleme ce a lovit sistemul de învățământ.

Pentru incapacitatea de a gestiona criza din învățământul românesc, se impune demisia imediată a Monicăi Anisie din funcția de ministru al Educației!”, se arată într-un comunicat al celor de la FACIAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.