Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS te învață cum să scapi de cozile de la ghișee

Radu Pop
FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a elaborat un ghid practic prin care explică relația dintre cetățeni și direcțiile de taxe și impozite locale și cum trebuie procedat pentru a evita cozile și aglomerațiile de la ghișee. Demersul FACIAS vine după ce în primele zile ale anului oamenii au așteptat ore în șir pentru a-și putea plăti dările către stat.

Anterior, FACIAS a solicitat explicații oficiale de la instituțiile statului și a cerut acestora să ia măsuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

Cel mai important sfat înainte de a plăti, spune FACIAS, este o bună informare, mai ales în cazul celor care nu plătesc online. Cu un telefon la taxe și impozite putem afla o serie de informații utile, care să ne permită să evităm aglomerația.

„Fiecare primărie are Direcția de taxe și impozite locale care are toate răspunsurile la întrebările noastre legate de cât și cum plătim. Modalitățile de plătă (altele decât cele de la ghișeu, la Direcția respectivă) pot fi diferite de la o primărie la alta, de aceea este bine să întrebăm (trebuie să știm dacă sunt înrolate pe ghișeul.ro, dacă au contracte cu Poșta, CEC-ul sau alte bănci)”, arată FACIAS.

Important de reținut este că nu doar plata la ghișeu este singura metodă de a plăti „fizic” taxele, unele primării permițând în funcție de contractele pe care le au plata la sucursalele CEC Bank sau la Poștă.

Ghidul elaborat de FACIAS oferă și o serie de instrucțiuni pentru folosirea platformei online ghiseul.ro, unde pot fi plătite taxele pentru un număr important de instituții și autorități locale.

Ghidul complet elaborat de FACIAS este disponibil AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.