Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea de Inginerie Hunedoara: O sută de mii de studenţi, în 50 de ani de învăţământ superior

absolventi

Aproape o sută de mii de studenţi s-au pregătit în amfiteatrele Facultăţii de Inginerie din Hunedoara (FIH) în cei 50 de ani de când în oraş s-a înfiinţat prima instituţie de învăţământ superior, o parte dintre absolvenţi fiind acum recunoscuţi pentru performanţele profesionale obţinute în carieră, a declarat marţi, în cadrul unei ceremonii, decanul FIH, Ovidiu Tirian, potrivit Agerpres.

"Prin contribuţia dascălilor de aici, facultatea a devenit un punct de reper în zonă. Ne mândrim cu absolvenţii noştri, sunt oameni bine poziţionaţi în companii. De asemenea, avem cercetători şi inventatori care au absolvit facultatea noastră. Am încercat să ne corelăm oferta educaţională cu cerinţele de pe piaţa muncii, astfel că am venit cu programe de studii noi. Astăzi ne adresăm liceenilor cu programe din domeniul autovehiculelor rutiere, inginerie şi management, ingineria valorificării deşeurilor, informatică industrială", a arătat decanul FIH.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Într-un cadru restrâns, determinat de măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus, la sediul FIH a fost dezvelită o placă memorială care marchează împlinirea a o jumătate de secol de învăţământ superior în municipiul Hunedoara, actul de înfiinţare a acestuia fiind 1 septembrie 1970, când aici a luat fiinţă Institutul de Subingineri, în subordinea Politehnicii din Timişoara.

"Acest semicentenar se împleteşte foarte bine cu Centenarul Politehnicii Timişoara, ambele având acelaşi rol, de a furniza specialişti pentru regiune. Ei au reuşit să satisfacă cerinţele dezvoltării industriale în toată regiunea. Sunt specialişti în toată România şi peste hotare", a declarat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Florin Drăgan.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a propus conducerii facultăţii un parteneriat prin care absolvenţii instituţiei să poată fi integraţi pe piaţa muncii, inclusiv în administraţia locală.

"Am primit acceptul facultăţii de a face un parteneriat şi de a ne folosi de resursa umană care termină această facultate. Primăria Hunedoara doreşte să scoată cât mai multe posturi la concurs, pentru funcţionari publici tineri. Vrem să reevaluăm resursa umană, să o întinerim. De ce să nu apelăm la facultatea din oraşul nostru, care este la fel de bună ca orice facultate din România? Le urez mult succes", a spus edilul local.

Potrivit decanului FIH, Ovidiu Tirian, instituţia de învăţământ superior va dezvolta, în perioada următoare, mai multe parteneriate educaţionale pentru a putea atrage cât mai mulţi studenţi şi pentru a-şi dezvolta oferta academică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.