Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea de Jurnalism din București a lansat Biblioteca Virtuală: 'Suntem convinși că acest demers va completa proiectele de digitalizare'

pixabay.com
universitate biblioteca

În scopul desfășurării optime a procesului de învățământ online și respectând cerințele legale referitoare la drepturile de autor, din luna ianuarie a acestui an Biblioteca Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, cu suportul logistic și tehnic al facultății, a început digitizarea fondului de documente, acestea regăsindu-se pe platforma Microsoft Office 365, pusă la dispoziție și administrată de către Universitatea din București.

Primele resurse bibliografice sunt cele aferente disciplinelor corespunzătoare primului semestru al anului universitar, documente indispensabile pentru pregătirea studenților în vederea susținerii examenelor din sesiunea imediat următoare. Treptat, după o schemă de priorități stabilită de către cadrele didactice ale facultății și organizate după principiile științei biblioteconomice, colecțiile vor fi completate cu toate documentele.

Accesul la această platformă se realizează pe baza contului instituțional al utilizatorilor și a permisului emis de către Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”.

Decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat: “Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învățământului universitar. Actuala criză trebuie privită și ca o oportunitate de reducere a birocrației în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare și evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere și de finalizare a studiilor se realizează fără cozi și fără dosare cu șină, am eliminat ștampila din dosarul de practică profesională a studenților, iar acum, profesorii și studenții FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universității din București, mulțumesc Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” și bibliotecarelor facultății pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambițios. Studenții FJSC au acces de la distanță la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnaliști și specialiști în comunicare.”

”Considerăm că această inițiativă vine într-un moment salutar și suntem convinși că acest demers va completa fericit proiectele de digitalizare derulate de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, afirmă conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al acestei prestigioase instituții.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceștia efectuând mai mult de 1650 de vizite pe site.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Detalii tehnice suplimentare referitoare la accesul pe platforma bibliotecii digitale se găsesc pe site-ul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, http://www.fjsc.unibuc.ro/ și pe paginile de Facebook ale facultății, https://www.facebook.com/fjsc20, respectiv a bibliotecii, https://www.facebook.com/Biblioteca-FJSC-725655874458555.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.