Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FAKE NEWS în El Mundo, ziar din Spania: Au scris că au fost în Vaslui, la socrii primei doamne a Cataloniei

vremeanoua.ro
socrii Carles Puigdemont

Scandal imens şi acuzaţii grave după apariţia unui articol în presa din Spania. Cei de la El Mundo Deportivo sunt puşi la colţ şi acuzaţi că au inventat materialul despre socrii fostului lider din Catalonia, Carles Puigdemont din Vaslui.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Jurnalista Simona Danda, care apare coautor al reportajului despre socrii de la Vaslui ai fostului lider catalan publicat de El Mundo, susține că acest material a fost inventat. Ea îl acuză pe corespondentul publicației din România, Alexandru Petrescu, că nici măcar nu a intrat în locuinţa soților Topor, că nu a discutat cu aceștia și cu atât mai mult că nu s-a deschis subiectul vrăjitoare.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Simona Danda este jurnalist al ziarului Vremea Nouă din Vaslui, iar numele ei apare coautor al articolului publicat în El Mundo. În acel material, se precizează că ea l-a condus pe jurnalistul publicației spaniole acasă la soții Topor și că a ajutat la documentarea materialului. Danda lansează acuzații dure la adresa corespondentului El Mundo. Spune că acesta nu a stat de vorbă cu soții Topor, nu a fost invitat în locuința lor, nici servit cu țuică, așa cum a scris în articol. Mai mult, jurnalistul publicaţiei spaniole nici nu ar fi coborât din autoturism.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

„Ştirea potrivit căreia un jurnalist de la ziarul spaniol El Mundo, împreună cu o jurnalistă locală, au fost în casa din Vaslui a socrilor lui Carles Puigdemont şi au stat de vorbă cu ei este total falsă. Da, cititi bine, este o ştire fabricată! O spun eu, Simona Danda, cea care l-a însoţit pe autorul materialului, Alexandru Petrescu, la casa familiei Topor, din Vaslui. Nu am intrat nicio clipă în casa familiei Topor şi nu am vorbit (n.r. în ziua de 26 octombrie) cu niciunul dintre membrii acesteia", precizează jurnalista din Vaslui, în materialul publicat în Vremea Nouă.

Citeşte şi: Parlamentarii juriști au votat: Jandarmii vor putea să constate comiterea unei fapte penale şi să înştiinţeze procurorii

Ea a publicat un articol în care explică modul în care a fost documentat reportajul. „Jurnalistul pe care eu îl ajutasem să ajungă la familia Topor nu făcea altceva decât să fabuleze. Povesteste că, la un moment dat, din taxi coboară sotii Topor (fals, cum am povestit, doar soţia venise acasă), cum a fost invitat în casa acestora, servit cu brânză şi ţuică, dar si cum Lenuţa Topor mărturiseşte că fiica sa a fost de mai multe ori la vrăjitoare. Această ultimă parte m-a lăsat perplexă. Cum? Nu s-a discutat absolut deloc despre aceste vizite la vrăjitoare", mai spune jurnalista de la Vremea Nouă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.