Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia Recean, cu milioane în conturi

Guvernul Republicii Moldova
Dorin Recean

Venituri oficiale de peste cinci milioane de lei, o casă spațioasă, o vilă peste Prut și conturi de șapte cifre în băncile din Republica Moldova și de peste hotare. Asta a indicat prim-ministrul Dorin Recean în declarația de avere și interese personale pentru anul 2023, relatează Jurnal citat de stiripesurse.md

Potrivit declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate, premierul Recean a ridicat în 2023, de la Cancelaria de Stat, un salariu anual de aproape 214 mii de lei, ceea ce ar însemna că salariul lunar al oficialului s-ar ridica la aproape 20 de mii de lei. Recean a declarat și un venit de 92 de mii de lei de la instituția prezidențială în contextul în care a fost consilier al șefei statului și a preluat mandatul de prim-ministru în februarie 2023. Soția lui Recean deține funcția de vicepreședinte al Comitetului de Conducere al unei bănci comerciale din Republica Moldova, de unde a ridicat un salariu de 4,6 milioane de lei. În total, familia Recean a raportat venituri oficiale, pe parcursul anului trecut, de circa 5,8 milioane de lei.

La fel, soții Recean menționează că dețin în mai multe conturi bancare deschise aici, dar și peste hotare, aproape 3,8 milioane de lei.

Prim-ministrul a mai declarat dividende în sumă de 745 de mii de lei de la compania „Food Network”, la care deține 10% din acțiuni. Alte 150 de mii de lei drept dividende le-a primit de la „Performa” SRL, care are activități de consultanță pentru afaceri și management.

Alte schimbări majore față de declarația din 2022 nu apar în document. Dorin Recean conduce același automobil marca BMW, fabricat în 2016 și procurat în 2021 cu 19.250 de euro. La capitolul „bunuri imobile”, Recean a indicat o casă de 270 de metri pătrați cu o valoare de piață de 4 milioane 500 mii lei. Familia Recean deține și o vilă în satul Câmpu Cetății din comuna Eremitu, județul Mureș, cu o suprafață de 97 de metri pătrați, pe care a achiziționat-o în octombrie 2021. Costul vilei este de 55 de mii de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.