Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia Regală a organizat 237 de acţiuni publice în comunităţi din ţară şi în străinătate, în acest an

tren familia regala

Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice şi artistice.

În 2021, membrii Familiei Regale au numărat 17 prezenţe în localităţi din ţară (Cluj-Napoca, Cernica, Predeal, Cisnădioara, Ploieşti, Chişinău-Criş, Alba Iulia, Sinaia, Horezu, Săvârşin - de opt ori) şi şapte vizite în străinătate (Marea Britanie, Polonia, Germania, Italia, Austria, Slovacia, Turcia - participare online), potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

De asemenea, printre activităţile din anul care se încheie sunt amintite 14 discursuri video ale Custodelui Coroanei şi Principelui Radu adresate societăţii româneşti pe teme legate de COVID-19, Crucea Roşie, Fundaţia Regală Margareta a României şi aspecte privitoare la situaţia specială în care s-a găsit societatea românească în anul 2020 şi nouă mesaje transmise de Majestatea Sa unor înalţi demnitari ai lumii şi unor instituţii şi organizaţii din ţară în condiţiile izolării cauzate de COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, sunt remarcate două importante discursuri ale Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, pe teme legate de România, Uniunea Europeană şi NATO: Seara Regală pentru Corpul Diplomatic acreditat la Bucureşti; mesajul de Crăciun adresat românilor Majestatea Sa Margareta, cea mai importantă personalitate feminină din România (Forbes România 2021).

Conform sursei citate, 47 de şcoli, licee, universităţi şi organizaţii poartă nume regal - în România şi în Republica Moldova; 67 de instituţii şi organizaţii au Înalt Patronaj regal - în România, Republica Moldova, Franţa şi Marea Britanie; anual sunt acordate personal de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi de ASR Principele Radu opt burse de studii universitare.

La sfârşitul anului 2021, pe website-ul Romania Regala Ro s-au înregistrat 37 milioane de accesări.

Toate acţiunile publice ale Familiei Regale au fost acoperite financiar de Asociaţia Casa Majestăţii Sale şi Fundaţia Colecţia Familiei Regale.

Începând de la prima vizită NATO a Regelui Mihai I în martie 1997, Familia Regală a avut:11.339 de activităţi publice în ţară şi în afara ei;

365 de vizite oficiale sau publice în străinătate; 181 de întâlniri cu şefi de stat sau parlament din lume (130 în străinătate şi 51 la Bucureşti).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.